ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΗ;

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των ΑΝΕλ, για το αν η Βολιώτισσα πολιτικός παραιτήθηκε ή διαγράφηκε από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Η κ. Χρυσοβελώνη έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή παραίτησης προς τον αρχηγό των ΑΝΕΛ με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου, ενώ οι ΑΝΕΛ δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος Θ. Τοσουνίδη διαψεύδουν την υφυπουργό και υποστηρίζουν ότι η διαγραφή της προηγήθηκε της επιστολής παραίτησης, για να απαντήσει η κ. Χρυσοβελώνη ζητώντας αποδεικτικά για αυτή την απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη δημοσιοποίησε την επιστολή της που αναφέρει τα εξής:

“Προς : κ. Π. Καμμένο,

Πρόεδρο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι από σήμερα παύω να αποτελώ μέλος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η θέση μου είναι πως οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα της χώρας μας, την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και η ατομική σας συμπεριφορά, ιδίως αυτή έναντι συναδέλφων και εμού, δεν μου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την έως τώρα κοινή μας πολιτική συμπόρευση και συνεργασία, καθώς και για τις φορές που μου προτείνατε την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών καθηκόντων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ για το όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Πρόεδρε,

Οι δρόμοι μας στην πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες, αλλά πρωτίστως την συνείδησή μας.

Καλή μεν η φιλία, φιλτάτη δε η αλήθεια.

Ιδίως, όταν αφορά στο μέλλον των συμπολιτών μας, στο συμφέρον της Ελλάδας και στην ατομική πολιτική ευθύνη, όπως ο καθένας από εμάς την αντιλαμβάνεται, την οποία οφείλουμε να αναλαμβάνουμε.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη

– Υφυπουργός Εσωτερικών της παρούσας Κυβέρνησης των Ελλήνων

– Πολιτευόμενη είκοσι χρόνια στην υπηρεσία των πολιτών της Μαγνησίας

– Μάχιμη δικηγόρος επί τριάντα χρόνια, σύζυγος και μητέρα”.

ΟΙ ΑΝΕΛ

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδης διαψεύδει την κ. Χρυσοβελώνη και της επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Κυρία Χρυσοβελώνη

Ο τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Αντί να σιωπήσετε και να απολαύσετε για όσο σας απομένει την υπουργική σας καρέκλα, επιδιώκετε να μας δώσετε και μαθήματα ηθικής.

Μην το επιχειρήσετε άλλο κυρία Χρυσοβελώνη, γιατί πολύ απλά είναι άγνωστη λέξη για εσάς.

Και τέλος, όσον αφορά την «ηρωική» σας παραίτηση, ψεύδεστε. Καθώς προηγήθηκε η διαγραφή σας από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δημοσιοποιούμε λοιπόν και το κείμενο της διαγραφής σας που σας αποστείλαμε, καθώς και τις λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ώρα που αυτό έγινε.

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και την παρακάτω απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου:

“Η Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνήλθε σήμερα, την 16η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:30 και ομόφωνα αποφάσισε με την παρουσία όλων των μελών της, ήτοι Δημητρίου Μουντάκη, Νικόλαου Νικολεουσάκου, Δημητρίου Μπίσαλα, Κωνσταντίνου Ντούπη και Γεωργίου Καφύρα, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Καταστατικού των κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και τα άρθρα 16, 17 και 18 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής διαγραφής στο μέλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς, όντας μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέχοντας τη θέση της Υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε μέχρι πρότινος το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση της και αντιτάχθηκε ούτω ευθέως στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος για αποχώρηση των μελών του Κινήματος από υπουργικές θέσεις που κατέχουν, πράξη που συνιστά ευθεία παραβίαση εκ μέρους του διατάξεων τόσο του Καταστατικού όσο και του Κώδικα Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Σε σχόλιο του πολιτικού γραφείου της κ. Χρυσοβελώνη για την ανακοίνωση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρονται τα εξής:

“Ο εκπρόσωπος, στην προσπάθεια του να «εκπροσωπήσει», έγινε χορηγός αποδείξεων για την πλήρη επιβεβαίωση του περιεχομένου της ανακοίνωσης αποχώρησης της κ. Μ. Χρυσοβελώνη.
Τον ευχαριστούμε, αν και λυπούμαστε περισσότερο.

Υ.Γ: Ας μας στείλει και ας δημοσιοποιήσει τα αποδεικτικά:

1. από την πρόσκληση για την «χθεσινή» συνεδρίαση του αναφερόμενου κομματικού οργάνου στην ανακοίνωση του, εκείνη που θα έδινε το δικαίωμα να παρασταθεί η Μ. Χρυσοβελώνη για να υπερασπισθεί τον εαυτό της,

2. από την «χθεσινή» αποστολή της απόφασης στην κ. Μ. Χρυσοβελώνη, την έκδοση της «χθεσινής» σχετικής ανακοίνωσης που έκανε ή κάποιας «χθεσινής» δημοσίευσής της.

3. προκαλεί κατάπληξη και θλίψη το ότι η ανακοίνωση του εκπροσώπου για να “πείσει” έχει ημερομηνία έκδοσης 16|1|19 (βλέπε: “Δελτίο Τύπου 16/01/2019″, ιστοσελίδα ΑΝΕΛ), ενώ έχει εκδοθεί για γεγονός, την παραίτηση της κ. Μ.Χρυσοβελώνη, της 17|01|19”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ