ΣΠΕΚΟΥΛΑ Η ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά

Για ακόμα μία φορά οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης βιάστηκαν να δημιουργήσουν αρνητικό θόρυβο για την κυβέρνηση και να κάνουν σπέκουλα γύρω από το θέμα των δήθεν μεταβιβάσεων ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ και ειδικότερα για το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Είναι σαφές, όπως προκύπτει και από τα δελτία τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και του Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Κωστή Στρατή, αλλά και την ενημέρωση  από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση ακινήτου πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι τόσο ο νόμος όσο και η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών προβλέπουν ρητά την εξαίρεση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ.

Επιπλέον, πρέπει να καταστεί σαφές ότι, όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, εντός των ημερών θα κατατεθεί ρύθμιση, η οποία θα προστατεύει στο διηνεκές την πολιτιστική κληρονομιά από προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, όπως εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου κατά τα έτη 2013-2014, που μεταβίβασε για εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα.

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να λειτουργήσει το συντομότερο, για το καλό της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ