ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ανακοίνωση της ΛΑΕ που ζητά να ακυρωθεί η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου στο Υπερταμείο

Τα ψέματα της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος αλλά δυστυχώς για αυτήν η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ.

Το «Υπερταμείο»,  η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) άσκησε παρέμβαση ενώπιον του ΣτΕ για την προσφυγή του ΣΕΑ και των δημάρχων Σπάρτης και Πατρέων. Αυτό σημαίνει ότι προτίθεται να έρθει στην ακροαματική διαδικασία για να υπερασπιστεί την Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου, δηλαδή την μεταβίβαση των 2.329 μνημείων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Κνωσός, Λ. Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/νίκης, Σπιναλόγκα, Ροτόντα κ.α.) στην λίστα προς «αξιοποίηση» κι εμείς αναρωτιόμαστε μέχρι πότε ο εμπαιγμός και η διγλωσσία θα αποτελούν επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Η λίστα με τα 2.329 μνημεία που «εξαιρούνται» από το ξεπούλημα δεν δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα και η Κυβέρνηση σκόπιμα την φυλάει ως «επτασφράγιστο μυστικό». Παράλληλα η ίδια Κυβέρνηση, παρά τις πολλές αντιδράσεις, αρνείται πεισματικά να ακυρώσει την μεταβίβαση των 2.329 μνημείων στο Υπερταμείο, αρκούμενη σε προφορικές διαβεβαιώσεις των στελεχώντης, που όλες και όλοι ξέρουμε πως δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

Ο εμπαιγμός στο θέμα των αρχαιοτήτων, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της υποχώρησης της κυβέρνησης σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, ακόμα και στην εκχώρηση των πολιτιστικών μνημείων, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας και την άμεση ακύρωση της μεταβίβασης τόσο των αρχαιοτήτων, όσο και των υπολοίπων ακινήτων του δημοσίου, που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, προκειμένου να εκποιηθούν σε περίπτωση που δεν εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος της χώρας ή να τα διαχειρίζονται οι δανειστές.

Την ίδια στιγμή, διατρανώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ανήκει στον λαό της, αποτελεί την ιστορία της, είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της και καμία Κυβέρνηση και κανένα «Υπερταμείο» δεν έχει δικαίωμα να την ξεπουλήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, είναι υπόλογοι απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό, γι’ αυτήν την πρωτάκουστη μεταβίβαση, υποθήκευση και γενικότερα για το ξεπούλημα της χώρας.

Η μαζική, δυναμική κινητοποίηση όλων μας, προκειμένου να μη γίνει πράξη το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και της ιστορικής μας κληρονομιάς, αποτελεί πρώτιστο καθήκον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ