12ΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΚΥΛΟΥ

Σε φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 28χρονο από τη Βουλγαρία, που κρίθηκε ένοχος για εγκατάλειψη ζώου. Ο νεαρός αλλοδαπός, επειδή ήθελε να ταξιδέψει στην πατρίδα του, άφησε τον σκύλο του, ράτσας Ροτβάιλερ στο δρόμο, στις 25 Απριλίου 2018.

Το ζώο βρέθηκε να περιπλανιέται και περισυνελέγη από τον ανάδοχο των αδέσποτων του Δήμου Βόλου, για να βρεθεί τελικά στο δημοτικό καταφύγιο στις Γλαφυρές.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν είχε καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τον σκύλο, αλλά τον άφησε στο δρόμο γιατί δεν είχε που αλλού να τον πάει, ενώ είναι τσιπαρισμένος. Ο συνήγορος εξέφρασε την επιθυμία του ιδιοκτήτη να τον πάρει πάλι πίσω από το καταφύγιο που τον φιλοξενεί.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τις αιτιάσεις του συνηγόρου του και καταδίκασε τον αλλοδαπό σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ,

Επιπλέον απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού των μη ταπεινών αιτίων. Στον νεαρό από τη Βουλγαρία, δόθηκε το δικαίωμα για την άσκηση έφεσης.

magnesianews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ