ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Απόλλωνας και Βόλος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα μεγάλο παιχνίδι πρωτοπόρων

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της FL Λαρισαίοι και Βολιώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να δείξουν πως δίκαια θεωρούνται από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τον αιφνιδιασμό, αλλά και να «φωνάζουν» για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε

και τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει (αν και θα μπορούσε ακόμη και να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο), να μένει με 10 παίκτες και στο τέλος να κρατά το αποτέλεσμα παρά την πίεση που δέχτηκε.

Απειλητικός «με το καλημέρα» ο Απόλλωνας, αφού μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα ο Πολέτο έπιασε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη, ωστόσο οι Βολιώτες ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν, όταν στο 4’ ο Ντεντάκης έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Ηλιόπουλος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη για το 0-1.

Παρά το 0-1 ο Απόλλωνας δεν πτοήθηκε και στο 17′ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν Λουκάο και Μαρκολίνο έπαιξαν ωραία το ένα-δύο με το δεύτερο να πιάνει το σουτ και τον Καραγκιολίδη να διώχνει με τα πόδια, ενώ στο 24’ ο Πολέτο έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βόλου.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου νέα χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα αυτή τη φορά με στατική φάση όταν ο Πολέτο εκτέλεσε φάουλ με τον Καραγκιολίδη να διώχνει με τις γροθιές, ενώ στο 35’ ο ιδιαίτερα δραστήριος σήμερα Πολέτο έφερε τη μπάλα στη περιοχή των Βολιωτών, ο Ράμος έκανε την προβολή και ο κίπερ των φιλοξενούμενων είπε «όχι» κρατώντας το σκορ.

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα ο Βόλος απείλησε με δεύτερο τέρμα στο 38’, με το σουτ του Κότο να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 70’ οι Απολλωνιστές έφεραν το ματς στα ίσα όταν ο Λούκας Πολέτο με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Καραγκιολίδη για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά επιζητώντας και δεύτερο τέρμα, ενώ στο 74’ ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδειξε «παίζεται» σε μαρκάρισμα του Καρατάσιου, που «γκρέμισε» το Φράγκο εντός περιοχής, με τους παίκτες του Βολιώτικου συγκροτήματος να διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι και στο 85’ ο Απόλλωνας έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαρκολίνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι υπέρ του αριθμητική ισορροπία έδωσε έναυσμα για πίεση στο Βόλο, ωστόσο Πίτου Γκαρσία και Μάντζης δεν βρήκαν στόχο, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Μαντζάρης έβγαλε το σουτ του Πέντα κρατώντας το σκορ στο 1-1, την ώρα που η νίκη της Παναχαϊκής επί του Πλατανιά με 1-0 διατηρούσε τον Απόλλωνα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς

Απόλλων Λάρισας (Μαρτσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Χατζής (63′ Λίταινας), Καρατάσιος, Τασιούλης, Μαρκολίνο, Λούκας Ράμος, Πολέτο (90’+1 Καμπέρης), Λουκάο.

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Καρίκι, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Λούκας Γκαρσία, Πίτου Γκαρσία (72′ Φράγκος), Κότο (62′ Ενγκουέμ), Ηλιόπουλος (72′ λ.τ. Πέντα), Μάντζης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ