ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίσκεψη-αστραπή στις φυλακές Λάρισας πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου , ο οποίος συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη είχε σειρά επαφών με τη διεύθυνση και το προσωπικό των φυλακών.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ οι κ.κ. Καλογήρου και Φυτράκης είχαν πολύωρη σύσκεψη με τη διεύθυνση των φυλακών και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε πτέρυγες, χώρους εργασίας και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του καταστήματος κράτησης, ενώ είχαν επαφές και με εργαζόμενους της φυλακής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά τις επαφές του και με κρατούμενους, οι οποίοι του εξέθεσαν ζητήματα που τους αφορούν επικεντρώνοντας στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας δεν υπήρξε ανάλογη επαφή με κρατούμενο που από τις 14 Ιανουαρίου βρίσκεται σε απεργία πείνας, ενώ πρόσφατα χρειάστηκε να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο μετά την επιδείνωση της υγείας του.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο υπουργός Δικαιοσύνης έφτασε στη Λάρισα εν αγνοία ακόμη και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με την ατζέντα των επαφών να περιγράφεται πάντως ως «επίσκεψη στο πλαίσιο προγραμματισμού του υπουργείου για ενημέρωση που αφορά στην κατάσταση και τα προβλήματα που εντοπίζονται στις φυλακές της χώρας».

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ