ΕΚΤΟΣ Κ.Ο. ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ. Ο Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς οδηγεί στην διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κ. Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παράλληλα με απόφαση της επικεφαλής Φ. Γεννηματά προκηρύσσεται και έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

για να καθοριστεί η στάση του κόμματος από εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα, η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της εισήγησης της εκτελεστικής επιτροπής για «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα υπέρ του «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν 29 μέλη, υπέρ της αποχής ψήφισαν 22, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Η απόφαση αυτή φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς, μετά από τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου θα προκηρυχθεί και έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να καθοριστεί η στάση του κόμματος, αλλά και η θέση της ΔΗΜΑΡ μέσα σε αυτό.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα”.

Η ΔΗΜ.ΑΡ.

Σχολιάζοντας η ΔΗΜ.ΑΡ. την απόφαση για διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου αναφέρει:

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ