ΝΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ

Περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του απεργού πείνας Σ.Χ, που βρίσκεται κρατούμενος στη Δ’ Πτέρυγα των φυλακών Λάρισας σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Κυριακή μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κρατούμενος πέρα από την αισθητή απώλεια βάρους και τις αρρυθμίες παρουσιάζει πλέον και σημαντική αύξηση στις τιμές του σακχάρου στο αίμα, ωστόσο με απόφαση του ίδιου επέστρεψε και πάλι στη φυλακή, αφού στο χώρο του νοσοκομείου δεν του επιτρέπεται η επικοινωνία με τους δικούς του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κρατούμενος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός πως στην επίσκεψη του Σαββάτου στη φυλακή της Λάρισας τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου όσο και ο γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκης, αν και ενημερωμένοι για τη διαμαρτυρία του, δεν επιδίωξαν συνάντηση μαζί του, με τον Σ.Χ να επιρρίπτει ευθύνες για το γεγονός στη διεύθυνση των φυλακών.

Όπως σας ενημέρωσε η σελίδα στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι κ.κ. Καλογήρου και Φυτράκης είχαν επαφές μεταξύ άλλων με τη διεύθυνση, τον εισαγγελέα των φυλακών αλλά και κρατούμενους, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν όντως «απέφυγαν» τη συνάντηση ή δεν ενημερώθηκαν (;!) για την απεργία πείνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14 Ιανουαρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Από την επίσκεψη του Σαββάτου στις φυλακές Λάρισας ( F/B Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ