Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Σύνδεσμος Κριτών Μπάσκετ νομού Λάρισας με ανακοίνωση του σχετικά με τον χθεσινό αγώνα της Β’ Εθνικής Γ. Σ. Φαρσάλων Kroutsa – Ανατόλια αναφέρει:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε μέλος του Συνδέσμου μας από μέλος της Διοίκησης της ομάδας του Γ. Σ. Φαρσάλων, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της εξαπολύοντας ύβρεις και βωμολοχίες και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μεταφερθεί με ασφάλεια εκτός γηπέδου. Τέτοιες συμπεριφορές τρομοκρατίας δεν έχουν θέση στο ελληνικό μπάσκετ και θα πρέπει κάποια στιγμή να εξαλειφθούν.

Παράλληλα διαψεύδουμε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι σε επίθεση των φιλοξενουμένων, στην οποία απέμενε ένα δευτερόλεπτο έγινε airball και η μπάλα κατέληξε ξανά στους φιλοξενούμενους. Η συγκεκριμένη φάση του αγώνα ήταν “ολοκάθαρη”, η μπάλα ακούμπησε στη στεφάνη και δεν έγινε airball, και μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από τους δύο διαιτητές καθώς και τον κομισάριο, ενώ δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από την πλευρά της ομάδας του Γ. Σ. Φαρσάλων για την υποτιθέμενη “αμφισβήτουμενη” φάση. Και το βίντεο του αγώνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του γεγονότος.

Είναι ανάγκη να τονίσουμε με έμφαση ότι όλοι οι κριτές του Συνδέσμου μας υπηρετούν πιστά τους κανονισμούς του μπάσκετ, έχουν πάρει μέρος σε παιχνίδια της Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας, επιβεβαιώνοντας τόσο τ επίπεδο των γνώσεων τους όσο και αυτό των ικανοτήτων τους.

Παρόλα αυτά “ο σεβασμός” στο χώρο μας, δυστυχώς, από ορισμένους είναι άγνωστη λέξη και αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου για αυτό και ζητούμε από το μέλος της διοίκησης του Γ. Σ. Φαρσάλων να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την απερίγραπτη συμπεριφορά του”.

Υ.Γ. Αξίζει να αναφερθεί ότι σαν σύνδεσμος ουδέποτε έχουμε λάβει κάποιο παράπονο από καμία άλλη ομάδα είτε εθνικών είτε τοπικών πρωταθλημάτων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ