ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΥΠΕΡ ΑΓΝΩΣΤΩΝ» ΕΝΣΗΜΑ

Δυναμικό παρών στην πανοικοδομική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα αναμένεται να δώσουν οικοδόμοι του νομού διεκδικώντας την αναγνώριση και διανομή των «Υπέρ Αγνώστων» ενσήμων, ενώ για το θέμα παραχωρήθηκε σχετική συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.

Απευθύνοντας κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση οι Λαρισαίοι οικοδόμοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, τονίζοντας πως με την κοροϊδία που υφίστανται χιλιάδες συνάδελφοί τους δεν μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης «ως συνέπεια της μακρόχρονης ανεργίας των τελευταίων ετών και της κλοπής της ασφάλισης που όλοι έχουν βιώσει».

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκλητικά κοροϊδεύει τους οικοδόμους εδώ και 3 χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις για την αναγνώριση και διανομή των «Υπέρ Αγνώστων» ενσήμων, ενώ η αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που αντιπροσωπεύουν πραγματικές ημέρες εργασίας, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας έχει εισπράξει και συνεχίζει να εισπράττει πολλά  εκατομμύρια ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές είναι η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισης τους.

Σ’ αυτή την περίπτωση την ασφάλιση την κλέβει το ίδιο το κράτος, αφού εισπράττει τα χρήματα και δεν αποδίδει τα ένσημα στους οικοδόμους. Ακόμη και η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές που μπαίνουν στο λογαριασμό «υπέρ αγνώστων». Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δοθούν τα ένσημα που έχουμε δουλέψει. Δεν κάνουμε πίσω από αυτόν τον αγώνα», κατέληξαν οι οικοδόμοι.

Σημειώνεται πως το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας για την ενίσχυση της συμμετοχής ναυλώνει δωρεάν λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής από το ΕΚΝΛ, ενώ καλεί τους οικοδόμους να επικοινωνήσουν με το Συνδικάτο για διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com