ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΩΝ

Σε σχολεία της Λάρισας βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας

Σχολεία της πόλης, μεταξύ των οποίων το Γυμνάσιο και το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν, επισκέφθηκαν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας, μαζί με τα μέλη του συνδυασμού «Ορμή  Ανανέωσης», Θανάση Αγγέλη και Χριστίνα Σκάρπου. 

Εκεί παρουσίασαν τους στόχους και το όραμα της νέας παράταξης, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στις προτάσεις της «Ορμής Ανανέωσης», σχετικά με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είδαν και σημείωσαν ελλείψεις και προοπτικές στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες ανάγκες, τις οποίες αρμόδιος να καλύψει είναι ο Δήμος και η Σχολική Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, ο  Νίκος Γαμβρούλας δήλωσε: «Η νέα μας προσπάθεια έχει από την αρχή θέσει ως κύριο στόχο, την ενίσχυση των νέων ανθρώπων, στους οποίους οι τοπικές κοινωνίες (και κατ’επέκταση η χώρα μας) θα πρέπει να επενδύσουν και να χτίσουν τις αναπτυξιακές πολιτικές της επόμενης 20ετίας. Ο προγραμματισμός αυτός σαφώς ξεκινάει από την εκπαίδευση, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει άρδην και αμέσως.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από Παιδεία αξιώσεων κι όχι διεκπεραιώσεων!

Στην εποχή της τεχνολογίας, η εκπαίδευση θα πρέπει να περάσει σε μια πολύ πιο σύγχρονη δομή, ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες και μελλοντικές τεχνολογικές προσκλήσεις. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σύμφωνα με το STEM (εκπαιδευτική πολιτική, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά). Χρειαζόμαστε ένα «ανοικτό»-δημοκρατικό σχολείο, το οποίο στηρίζει τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ΚΑΙ δεν τιμωρεί την αριστεία αλλά την επιβραβεύει. Χρειαζόμαστε την εισαγωγή του μαθήματος της Τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Χρειαζόμαστε την παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής (Ατομικής, Ομαδικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας) από ειδικές δομές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Χρειαζόμαστε κοινωνική δικαιοσύνη στην εκπαίδευση, μέσω καινοτόμων δράσεων σε υποβαθμισμένες περιοχές για να αντιμετωπισθεί με ουσιαστικό τρόπο η κοινωνική ανισότητα. Επίσης είναι αναγκαία η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες και απαιτητικές ανάγκες των μαθητών, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες τελευταίας γενιάς κυριολεκτικά από τα γεννοφάσκια τους.

Εμείς την Λάρισα την ονειρευόμαστε πρωτοπόρα, σύγχρονη και ανεπτυγμένη. Μία πόλη που θα μπορέσει να κρατήσει τα παιδιά της εδώ και θα προσελκύσει ανθρώπους από όλη τη χώρα. Χωρίς εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό!»

Στην συνέχεια τα μέλη του συνδυασμού επισκέφτηκαν καταστήματα και συνομίλησαν με πολίτες πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ