Γ. ΠΑΣΧΟΥΔΗΣ: ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΡΓΟΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο κ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ…

Συνέχεια στην κόντρα του με το δήμαρχο Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλο, δίνει με σημερινή του επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην κοινοτάρχης Ν. Καρυών Γ. Πασχούδης, προβάλλοντας το έργο που επιτελέστηκε στις Νέες Καρυές την περίοδο που ήταν κοινοτάρχης.

Στη νέα του επιστολή ο κ. Πασχούδης αναφέρει:

“Θέλω να πω στον κ. Νασιακόπουλο και στον έμμισθο κονδυλοφόρο του ότι οφείλουν να προσέχουν τα κείμενα που δημοσιεύουν, γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Επειδή, λοιπόν, τονίζουν στο χθεσινό κείμενο που διένειμαν στα ΜΜΕ, πως ο Πασχούδης… δεν έχει ξαναδεί έργα να πραγματοποιούνται σε τόση έκταση από μια δημοτική αρχή στην πρώτη της θητεία, θα τους αναφέρω τί έγινε σε μία και μόνο θητεία δική μου στη θέση του προέδρου της Κοινότητας των Νέων Καρυών:

Καταρχάς δεν εισέπραξα ποτέ τον μηνιαίο μισθό των 250.000 δρχ., που προβλεπόταν για τη θέση του Κοινοτάρχη, αλλά διέθετα, πάντοτε, αυτά τα χρήματα σε άπορες οικογένειες του χωριού μας. Προς επίρρωση τούτου μπορούν να ρωτήσουν και τον υπάλληλο, Φώτη Γιωτόπουλο, ο οποίος λάμβανε τα χρήματα με εντολή μου και τα έδινε στους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Πέραν τούτου, είχα αναλάβει, προσωπικά, το κόστος για τη συντήρηση και λειτουργία του Δημοτικού μας Σχολείου.

Αν και η Κοινότητα Νέων Καρυών είχε ετήσιο προϋπολογισμό 2,5 εκατομμυρίων δρχ., τα έργα που εκτελούνταν κάθε χρόνο στο χωριό μας ξεπερνούσαν σε κόστος τα 50 εκατομμύρια. Έβαζα το χέρι βαθιά στη δική μου τσέπη, γιατί έτσι έχω μάθει να λειτουργώ όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε μία και μόνο θητεία κατασκευάστηκε στις Ν. Καρυές υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου – πρότυπο σε ολόκληρο τον Ν. Λάρισας.

Στην ίδια θητεία έγινε μία από τις πιο όμορφες πλατείας σε χωριό του Νομού, πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας, την οποία έκτοτε χαίρονται οι κάτοικοι των Νέων Καρυών και όσοι επισκέπτονται το χωριό μας.

Σε αυτή την ίδια θητεία ανοίχτηκαν δύο αρδευτικές γεωτρήσεις, που κατέστησαν ποτιστικά τα 500 στρέμματα γης της Κοινότητας Νέων Καρυών δίνοντάς τους τεράστια υπεραξία. Γι’ αυτό και φέτος ο Δήμος Κιλελέρ εισέπραξε 50.000 ευρώ σε μισθώματα από αυτά τα χωράφια.

Στην ίδια θητεία κατασκευάστηκαν δύο νέες συνοικίες στις Νέες Καρυές με τη διάθεση οικοπέδων, εντελώς δωρεάν, σε νέες άπορες οικογένειες συγχωριανών μας.

Κάθε χρόνο στο χωριό ελάμβανε χώρα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής και φυσικά κόστους.

Εκτελέστηκαν ασφαλτοστρώσεις χιλιομέτρων σε όλο το ενδοκοινοτικό οδικό δίκτυο (έμειναν 2.500 τ.μ. για να βγάζει φωτογραφίες ο Δήμαρχος κάνοντας επιθεώρηση)

Κλείνοντας θα πω στον κ. Νασιακόπουλο και στον έμμισθο κονδυλοφόρο του ότι η παρουσία μου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι συχνή, γιατί η λειτουργία του ύψιστου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Αντί να ασχολείται με τα χωριά μας, που ερημώνουν καθημερινά, ο Δήμαρχος ξοδεύει όλη του την ενέργεια στα Συμβούλια νουθετώντας τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας. Περίμενα από τη Δημοτική του Αρχή να εκφράσει πραγματικά το νέο, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, με ριζοσπαστικές παρεμβάσεις στην παιδεία, τον πολιτισμό, την αγροτική μας οικονομία, παρεμβάσεις που να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στα χωριά μας. Αντ’ αυτού, ο κ. Νασιακόπουλος αποδείχθηκε απλώς διαχειριστής (και μάλιστα κακός) των κρατικών πόρων, που πλουσιοπάροχα δόθηκαν στον Δήμο Κιλελέρ από την κεντρική εξουσία. Τεράστια ποσά κατασπαταλήθηκαν σε ανούσια έργα βιτρίνας και μικροπαρεμβάσεις με απευθείας αναθέσεις και «σπάσιμο» εργολαβιών, δίχως κανένα σχέδιο και δίχως να δοθεί καμία ώθηση ανάπτυξης στην ύπαιθρό μας, που σβήνει. Τα χωριά μας αργοσβήνουν, καθημερινά, και ο κ. Νασιακόπουλος μαζί με τον έμμισθο κονδυλοφόρο του πανηγυρίζουν για τις μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα ασφάλτου, που έπεσαν τον περασμένο Οκτώβριο στις Νέες Καρυές και μου κουνάνε και το δάχτυλο!

Εγώ έμαθα σε όλη μου την πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αγωνίζομαι για να έχουν ζωή και μέλλον τα χωριά μας. Γι’ αυτό έφτιαξα την επιχείρησή μου και τη λειτουργώ στις Νέες Καρυές, γι’ αυτό συνεχίζω να μένω στις Νέες Καρυές και να παλεύω καθημερινά για να μη σβήσουν τα χωριά μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ