ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Η απάντηση του Κ. Μπαργιώτα, βουλευτή Λάρισας της ΔΗ.ΣΥ. στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε όλα υπάρχουν όρια. Εκτός ίσως από την αμετροέπεια, το θράσος και την εμπάθεια του συγγραφέα των ανακοινώσεων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, από ανακοίνωση σε ανακοίνωση, βαθαίνει δυστυχώς το ρήγμα με τα εγκόσμια. 

Αυτή τη φορά με εγκαλεί για παραπληροφόρηση, γιατί τόλμησα να αποκαλύψω και να τεκμηριώσω με αδιάψευστα στοιχεία πως το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας μαζί με άλλα πολιτιστικά μνημεία της χώρας περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των ακινήτων του δημοσίου που το υπουργείο οικονομικών μεταβίβασε στο Υπερταμείο με την ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 (ΦΕΚ  Β’ 2320 / 19-6-2018) απόφαση που υπογράφει ο κ. Τσακαλώτος.

Χρειάστηκε αγώνας πολλών, για να εξαιρεθούν τελικά. Χαιρετίζουμε φυσικά την εξαίρεση των μνημείων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όμως, το ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την απόφαση που επιτέλους εξαιρεί αυτά τα ακίνητα από τον αρχικό κατάλογο, για να ισχυριστεί πως δεν τα περιείχε ποτέ, τα λέει όλα. Είναι γνωστό πως οι αλλεπάλληλες κυβιστήσεις προκαλούν ζαλάδα, αλλά είπαμε, σε όλα υπάρχουν όρια.

Είμαι περήφανος που πρόλαβα ένα έγκλημα! Εγώ στη Λάρισα, πολλοί συνάδελφοί μου στην υπόλοιπη Ελλάδα και η Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων αποκαλύψαμε πως δολίως η κυβέρνηση επιχείρησε να μεταβιβάσει όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της χώρας στο Υπερταμείο. Μεταμφιεσμένα σε απρόσωπους ΚΑΕΚ –κωδικούς αριθμούς του εθνικού κτηματολογίου- τα μνημεία έγιναν ενέχυρο στα χέρια των δανειστών. Η προσφυγή του Υπερταμείου, που διεκδικεί ακριβώς αυτά τα μνημεία ως περιουσία του έναντι της προσφυγής της ΕΕΑ, αποδεικνύει ότι και συνεννόηση υπήρχε και σχέδιο.

Όταν αποκαλύφθηκε η ατιμία, όταν πιάστηκαν στα πράσα άρχισαν τις δακρύβρεκτες μεγαλοστομίες και την επίθεση. Σαν να κυβερνά άλλος. Η υπουργός πολιτισμού δήλωσε, πάλι καλά, πως δεν θα μεταβιβαστούν τα μνημεία. Χρειάστηκε η προσφυγή των αρχαιολόγων, αμέτρητα άρθρα και πολλές ερωτήσεις στη Βουλή, για να ακυρωθεί η μεταβίβαση. Τώρα ο τοπικός Σύριζα πανηγυρίζει, επειδή η απόφαση τροποποιεί την προηγούμενη απαράδεκτη απόφαση της δικής του κυβέρνησης. Και μας ζητά και τα ρέστα. Αμετροέπεια, θράσος και παραπληροφόρηση. Γιατί η παραπληροφόρηση γίνεται με ψέματα και μισές αλήθειες. Εμείς διασταυρώσαμε κωδικούς και δημοσιεύσαμε αποφάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, αντί να βρίζει και να διαβάλλει. Προτίμησε την παραπληροφόρηση.

Αλλά μιας και επέλεξε να ανοίξει τη συζήτηση: στους κωδικούς που δημοσιεύσαμε και δεν διαψεύστηκαν από κανένα μαζί με τα μνημεία περιλαμβάνονταν και δεκάδες οικόπεδα εντός της πόλης. Το Στρατόπεδο Μπουγά και του Στρατοδικείου, ακίνητα κατά μήκος του Χατζηχαλάρ, που ακυρώνουν το πρόγραμμα αναμόρφωσης της τάφρου που προγραμματίζει ο δήμος. Αυτά δεν εξαιρούνται, μεταβιβάζονται. Κανένα σχόλιο σύντροφοι; Όλα καλά;

Μια τελική παρατήρηση στις γελοίες παραινέσεις προς ψηφοφόρους. Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ της κωλοτούμπας να ζητάει συνέπεια από οποιονδήποτε. Εδώ είμαστε όλοι. Δεν ξεχνάμε. Ούτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ούτε τα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ούτε την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος. Θυμούνται πολύ καλά οι ψηφοφόροι τι θα πει ψευτιά και παραπληροφόρηση. Άλλωστε, και αυτούς που θέλουν να ξεχάσουν, με τέτοιες ανακοινώσεις δεν τους αφήνετε. Δημιουργήσατε το Υπερταμείο, μεταβιβάσατε όλες τις ΔΕΚΟ και όλη την περιουσία στους δανειστές και τώρα πανηγυρίζετε που δεν σας αφήσαμε να ξεπουλήσετε και τα μνημεία. Συμμαζευτείτε!

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ