ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η αντίδραση της Δράσης Πολιτών στην ανακοίνωση του δήμου για τη σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ για την απόσταξη και τη σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής

Σχετικά με το θέμα της απόσταξης, η δημοτική αρχή μάς πληροφόρησε δια του Τύπου τα ακόλουθα:”Θα ενεργοποιηθεί η Διαπαραταξιακή Επιτροπή και θα κληθούν οι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, έτσι ώστε αυτές  να μεταφερθούν στη σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

για το θέμα της απόσταξης “.

Αυτή η διαχείριση του ζητήματος της απόσταξης από τη δημοτική αρχή μάς βρίσκει εντελώς αντίθετους. Θεμελιώδης δική μας θέση είναι η συμπερίληψη εκπροσώπων των τοπικών ενδιαφερομένων φορέων στην εν λόγω “Διαπαραταξιακή Επιτροπή”,  έτσι ώστε να εκθέσουν οι ίδιοι οι αμβυκούχοι και αμπελοκαλλιεργητές στη σύσκεψη της Αθήνας , άνευ μεσαζόντων, τα δίκαια αιτήματα που έχουν και τα οποία  αφορούν στο μέλλον του δικού τους προϊόντος ( χύμα τσίπουρο).
Εάν αυτό δεν γίνει, η “Δράση Πολιτών” δεν θα συναινέσει στην επιχειρούμενη φίμωση και στον μεθοδευμένο εξοβελισμό των άμεσα ενδιαφερόμενων και των καθ ύλη αρμοδίων  για το μέλλον της απόσταξης στην περιοχή μας.
Το θέμα της απόσταξης είναι ιδιαίτερα σημαντικό,  για να αφεθεί στα χέρια μιας “κολοβής Διαπαραταξιακής Επιτροπής” ,  που δεν κατέχει σε βάθος και εύρος “τα μυστικά” της απόσταξης, ενός ζητήματος τόσου σύνθετου και πολυπλόκαμου , που απαιτεί τη μεγίστη προσοχή και σύνεση  εκ μέρους των διαπραγματευτών του.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την πρακτική της και να ενσωματώσει στην “Διαπαραταξιακή Επιτροπή” τους εκπροσώπους των Αμπελοκαλλιεργητών και των Αμβυκούχων. Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλώνουμε ότι η “Δράση Πολιτών” θα στείλει και δικό της εκπρόσωπο στην εν λόγω Επιτροπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ