ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ» ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η ΑΕΛ

Ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 3-2 του ARENA για την ΑΕΛ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τους παίκτες του Τζ. Φέστα να εμφανίζονται στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη και διακύμανση του σκορ παιχνίδι να χάνουν την πρόκριση για τους «8» του κυπέλου Ελλάδας γνωρίζοντας την ήττα

με 5-3!

Το παιχνίδι «στράβωσε» από νωρίς για τους «βυσσινί», καθώς από το 7’ ο Αστέρας πήρε προβάδισμα πρόκρισης χάρη σε αυτογκόλ του Ζίζιτς, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το ματς, ωστόσο ο Κρίστινσον είπε «όχι» σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στην κεφαλιά του Μανιά (19’) και το πλασέ του Φερνάντεθ (22’) κρατώντας την ΑΕΛ στο παιχνίδι!

Σε ένα κακό πρώτο μέρος με λίγες φάσεις και δυνατό αέρα ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας και πάλι στο 39’, όταν ο Ζίζιτς έβαλε την κόντρα απομακρύνοντας τον κίνδυνο που είχε δημιουργήσει νωρίτερα ο Κώτσιρας εντός περιοχής, ενώ στο 40’ η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Ορτέγκα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα αρχικά στη ρίζα του δοκαριού και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Κρίστινσον για το 2-0.

Πριν κοπάσουν τα πανηγύρια οι Αρκάδες απείλησαν και με τρίτο γκολ, όταν στο 43’ ο Φερνάντεθ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και σούταρε, με την άμυνα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ η ΑΕΛ εμφανίστηκε στην αντίπαλη περιοχή μόλις στο 45’, όταν μετά από κόρνερ ο Γκοϊκόβιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ εμφανίστηκε πιο απειλητική προκειμένου να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και στο 46’ ο Ντέλετιτς απείλησε, με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ λίγο αργότερα (52’) ο ίδιος παίκτης έκανε όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά, «τράβηξε» πάνω του την άμυνα και γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον Ακόστα, ο οποίος έπιασε το σουτ και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1!

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα ο Αστέρας έκανε το 3-1 στο 58’, όταν μετά από κόρνερ ο Μανιάς «σέρβιρε» με το κεφάλι στο Βαλιέντε και κείνος ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε εύστοχα δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του, ωστόσο οι «βυσσινί» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 60’ ο Καρανίκας κινήθηκε από δεξιά, έβγαλε τη μπαλιά και ο Σικάφκα με έξυπνη προβολή μείωσε σε 3-2 για την ομάδα του!

Στο 75’ ήταν η σειρά του Ζίζιτς να… εξιλεωθεί για την άτυχη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι «βυσσινί» κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής και ο αμυντικός της ΑΕΛ δοκίμασε το πόδι του με τη μπάλα να κοντράρει καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη για το 3-3, ενώ στο 78’ ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ σημειώνοντας το 4-3 για την ομάδα του!

Το απίστευτο παιχνίδι συνεχίστηκε με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και στο 82’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με το Μανιά, με τον Κρίστινσον να δηλώνει «παρών» στο πλασέ που επιχειρήθηκε από το φορ των Αρκάδων, κάτι που δεν συνέβη στο 85’, όταν ο Φερνάντεθ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά και έκανε ένα πανέμορφο σουτ με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 5-3!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση, σε ένα ματς διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου (στο β’ ημίχρονο) και την ΑΕΛ να αποχαιρετά το θεσμό επικεντρώνοντας στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (78′ Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (87′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (57′ Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64′ Ζίφκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (78′ Γκόλιας), Σεσέροβιτς (46′ Νούνιτς), Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας.
Και στους παλιούς και στους νέους παίκτες μας.
Συγχαρητήρια στους προπονητές μας.
Ευχαριστούμε τους λίγους οπαδούς μας που βρέθηκαν στην Τρίπολη.
Λυπούμαστε που δεν γύρισαν στη Λάρισα χαρούμενοι.
Φτιάχνουμε μεγάλη ομάδα.
Καμιά φορά κοιμάται ο Θεός.
Ψευτονταηλίκια σαν του γερο-Ιγκλέσιας, του Αθανασιάδη και των λοιπών είναι εύκολο να κάνουμε κι εμείς, αλλά άλλο να είσαι ΑΕΛ με ένα Πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα, τέσσερις τελικούς και οχτώ προκρίσεις στα ημιτελικά κι άλλο Αστέρας…
Συγχαρητήρια στον Αστέρα για την πρόκριση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ