ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 2.330 ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ανακοίνωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά

Στη  συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, παρευρέθηκε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Οι ενέργειες αυτές είχαν στόχο τα συγκεκριμένα ακίνητα να αποκτήσουν τη νομική ιδιότητα των «εξαιρεθέντων», να καταγραφούν, να ταυτοποιηθούν και να θωρακιστούν θεσμικά. Ο στόχος αυτός επετεύχθη.  Επόμενος στόχος, που εντάσσεται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου πολιτισμού, είναι η διεύρυνση  του θεσμικού πλαισίου προστασίας της κυριότητας των εν λόγω μνημείων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Κωστής Στρατής έδωσαν στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των 2.330 εξαιρούμενων μνημείων.

 

Η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά, με ερώτησή της προς την Υπουργό, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των εξαιρούμενων μνημείων.

 

Μετά το πέρας της συνέντευξης, η Άννα Βαγενά δήλωσε:

 

«Ας σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση γύρω από την παραχώρηση του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Άλλωστε η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και όλοι μας πρέπει να την προστατεύουμε. Πρέπει κάποιοι επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν είναι αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και κακόβουλης προπαγάνδας.

 

Για άλλη μια φορά, οι πράξεις μας αποδεικνύουν ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη.»

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ