1ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 5Ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

dav

Η δημιουργία «Το νου σου στο διαδίκτυο» του 5ου Λυκείου Λάρισας, αναδείχτηκε φέτος νικήτρια στην κατηγορία των Λυκείων, στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή το φετινό σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και στόχο, τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πώς μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πώς αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Οι δημιουργίες που αναδείχτηκαν νικήτριες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/symmetoxes/nikhtes-sid-2019/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ θα χρησιμοποιηθούν σε προωθητικό υλικό του Κέντρου.

Το έργο του 5ου Λυκείου είναι ένα εικονογραφημένο ενημερωτικό έντυπο, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο, «Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διαδίκτυο». Πραγματεύεται κυρίως τα φαινόμενα του cyberbullying, του grooming, του sexting και της ρητορικής μίσους, καθώς και το θέμα της ενασχόλησης με τα κοινωνικά δίκτυα. Aπευθύνεται σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο, να αφυπνίσει και να δώσει ιδέες στο πλαίσιο ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, στα προβλήματα και τις ανάγκες που αυτή αντιμετωπίζει.

Στην παραγωγή συμμετείχαν οι μαθητές της Ομάδας Αγωγής Υγείας, Δανάη Βαρνά, Σοφία Ζαγγανά, Έλλη Κοντέου, Κωνσταντίνος Κυριακού, Νικόλαος Πνευματικός, Βασίλειος Κοψίδας, Νικόλαος Πινάτσης, Ελένη Σπυράτου και η εκπαιδευτικός Αρχοντία Γιαννακάκη, συντονίστρια του προγράμματος. Ζωγραφική στο χέρι: Βασίλειος Κοψίδας. Ψηφιακή ζωγραφική: Ελένη Σπυράτου. Επεξεργασία στο Photoshop: Νικόλαος Πνευματικός. Επιμέλεια: Αρχοντία Γιαννακάκη.

Αντιπροσωπεία της Ομάδας Αγωγής Υγείας θα συμμετάσχει στην Κεντρική Συνεδριακή Ημερίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα «Ζακλίν Ντε Ρομιγύ» του Υπουργείου Παιδείας, ενώ την ίδια ημέρα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, θα εορταστεί σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο, με τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Δίκτυου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu). Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ