«…ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ»

Υπέροχη παράσταση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Μια ιδιαίτερη  μουσικοχορευτική παράσταση δόθηκε την  Κυριακή 20 Ιανουαρίου, από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και την Ομάδα Χορού του Δήμου Λαρισαίων, στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Μια καλλιτεχνική εκδήλωση  όπου 34  μαθητές της Α΄και Β΄ λυκείου του Μουσικού Σχολείου παρουσίασαν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα  με το οποίο θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ-Συνέδριο Ελληνικών Λαογραφικών Χορών  που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.

Προετοιμάζεται  εδώ και  καιρό με μεράκι και την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη της  Χορευτικής Ομάδας του Δήμου Λαρισαίων, έχοντας ως  στόχο  τη σύνθεση  των τριών παραδοσιακών στοιχείων, ποίησης, μουσικής και χορού που αντιπροσωπεύουν  την πιο άμεση και  έγκυρη έκφραση του λαϊκού πολιτισμού.

Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της παράστασης είχαν η Ευανθία Κλείτσα (υπεύθυνη εκμάθησης παραδοσιακών χορών) και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Παναγιώτα Ζαφειρίου και Τσακάκη Άννα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστήμων κ. Πάνος Σάπκας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ.Απόστολος Σουρλαντζής, ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Νίκος Καλτσάς, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Λεσχών Πολιτισμού κ. Δέσποινα Αράπκουλε, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Ξυνοπούλου και ο  υποδιευθυντής  του Μουσικού Σχολείου κ. Κων/νος Γερούκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ