ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ

Νέο περιστατικό φασιστικής επίθεσης κατά βουλευτή, καθώς το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά. Οργισμένο μήνυμα του πρωθυπουργού στο Twitter.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες πέταξαν μολότοφ στο σπίτι της κ. Τζάκρη στα Γιαννιτσά. Οι βόμβες έπεσαν στο μπαλκόνι που πήρε φωτιά, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ εντός της οικίας βρίσκονταν ο σύζυγος της βουλευτίνας και οι γονείς του συζύγου της.

Για «δολοφονική» επίθεση μιλά η βουλευτής

Ως «δολοφονική» χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι της, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα, κάλεσε τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας «να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή» και να καταδικάσουν και να απομονώσουν «τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον. Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων.

Αντιδράσεις για την επίθεση

Το περιστατικό καταδίκασε με σφοδρότητα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας, μέσω των social media.

Για το περιστατικό ενημέρωσε εντός της Βουλής και ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας στη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εγκληματική πράξη και χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «ηθικό αυτουργό».

Αναλυτικά:

Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρας Τζάκρη  είναι μια φασιστική, εγκληματική  πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας.

Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την  καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα.

Οι δράστες  της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός.

Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών.  Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί «αντεθνικής στάσης» εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ