ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ “ΟΧΙ” ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα

Δυναμική κινητοποίηση «κατά της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ και των σχεδίων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας, με πρωτοβουλία της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

“Λέμε ΝΑΙ στην ειρήνη και φιλία την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών και όχι στις εθνικιστικές, αλυτρωτικές κραυγές, που ρίχνουν νερό στο «μύλο» του φασισμού και εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στο όνομα της γειτονικής χώρας, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας”, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Τ. Τσιαπλές.

«Η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο μέχρι πρότινος εταίρος του, ο ακροδεξιός κ. Καμμένος, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη», πρόσθεσε ο κ. Τσιαπλές, σημειώνοντας πως “το ΚΚΕ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία στην Βουλή,  όπως έχουμε ενημερώσει τον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που μπήκε η υπογραφή Τσίπρα δίπλα σε αυτή του Ζάεφ”.

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του δήμου αλλά και της Περιφέρειας ο Τ. Τσιαπλές σημείωσε πως και οι δύο «αρνήθηκαν να στηρίξουν τις προτάσεις των εκλεγμένων κομμουνιστών συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση, ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικών κατασκοπευτικών drones στην 110 Π.Μ της Λάρισας, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο και ελικοπτέρων Απάτσι στο Στεφανοβίκειο, ενώ ο κ. Αγοραστός επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας».

“Η μόνη απάντηση είναι αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό, ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών των Βαλκανίων και ευρύτερα, για την ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά”, κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, ενώ μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία με κατάληξη την πλατεία Λαού.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ