ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ;

Απάντηση της Σ.Ε. Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας

Η απάντηση της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας επιβεβαιώνει πλήρως το γεγονός ότι  η διοικητική εμπειρία ή το βιογραφικό εν γένει, το οποίο λειτουργεί ως «ταυτότητα» του αιτούμενου» που ζητούσε από τους υποψηφίους ήταν για το «θεαθήναι» και δεν τα έλαβε υπ’ όψιν της στην επιλογή των μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας,

αφού στο νόμο ουδεμία αναφορά γίνεται για διοικητική προϋπηρεσία.

Προφανώς και σύμφωνα με το νόμο η ΠΔΕ μπορεί να ορίσει μέλος του ΠΥΣΔΕ όποιον επιλέξει από τους αιτούντες, αρκεί να πληροί το μοναδικό κριτήριο της δεκαπενταετούς (15ετούς) εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα ζητώντας από τους υποψηφίους να συνυποβάλλουν με την αίτηση τους και βιογραφικό σημείωμα, από το οποίο να προκύπτει η διοικητική και διδακτική εμπειρία, η επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, καθώς και γενικότερα η κοινωνική προσφορά και συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις και τελικά να αποδεικνύεται ότι τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ως μη χρήσιμη πληροφορία.

Η διαφάνεια, η αξιοκρατία  και η αριστεία, δυστυχώς παραμένουν ακόμα ζητούμενα, αφού περισσεύει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός.

Τελικά, αφού όλοι οι υποψήφιοι πληρούσαν το μοναδικό κριτήριο που έθετε ο νόμος, ας μας απαντήσει η Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας με ποια κριτήρια έκανε την επιλογή;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ