Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στο Οικονομικό Επιμελητήριο βρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής κίνησης «Ορμή Ανανέωσης», με επικεφαλής τον οικονομολόγο υποψήφιο Δήμαρχο Λαρισαιών Νίκο Γαμβρούλα. Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χρόνη Ισαακίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Αιμίλιο Νταγιάννη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις αναγκαίες οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε η οικονομία της χώρας να μπορέσει και πάλι να επανέλθει στην κανονικότητα.

Μεταξύ άλλων ο κ.Γαμβρούλας τόνισε: «Ως μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, θεωρώ πως ο φορέας μας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών, ώστε η χώρα μας να επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα και στην συνέχεια να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε τομείς όπου διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο Δήμος από την μεριά του θα πρέπει να είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες και να μπορέσει να ενισχύσει με τις δυνατότητές του, την προσπάθεια για στροφή στην δημιουργία και την παραγωγή.

Η περιοχή μας διαθέτει πλήθος πλεονεκτημάτων λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της μορφολογίας του εδάφους της, της ιστορίας της, των εξειδικευμένων επιχειρήσεων που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, του ανθρώπινου δυναμικού της, των εκπαιδευτικών της Ιδρυμάτων (που όπως φαίνεται οδηγούνται στην υποβάθμιση) κτλ. Όλα αυτά ένας ισχυρός Δήμος θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί στον ανατώτατο βαθμό, με στόχο η πόλη μας να γίνει ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας και οι κάτοικοί της να ζουν ποιοτικά.»

Στην συνέχεια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της «Ορμής Ανανέωσης» ανέφεραν πως: «Απαιτούνται κάθετες κλαδικές πολιτικές σε κλάδους που μπορούν να αποτελέσουν τις κύριες ατμομηχανές ανάπτυξης στην πόλη μας, όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουριστικός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές αλλά και οι καινοτόμες υπηρεσίες στις σύγχρονες τεχνολογίες, στην πληροφορική κτλ. Η ανάπτυξη αυτών των τομέων γρήγορα θα βοηθήσει αισθητά στην ανακοπή της μαζικής φυγής των νέων στο εξωτερικό, στην πτώση της ανεργίας, αλλά και στην βελτίωση του Δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, που φαίνεται να είναι στενά συνδεδεμένο με την άσχημη οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Είναι αναγκαίο λοιπόν ο Δήμος μας να βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους φορείς και τους ανθρώπους που εκπροσωπούν αυτούς τους κλάδους και να ενισχύει με κάθε δυνατότητα την ανάπτυξή τους»

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου από την μεριά τους, αφού συμφώνησαν με τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν, ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στην νέα προσπάθεια και τόνισαν πως είναι πολύ σημαντικό νέοι άνθρωποι να βγαίνουν μπροστά, καθώς το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ