ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Πετυχημένη και μαζική η χθεσινή εκδήλωση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα “Ελπίδα”

Μικρή αποδείχθηκε τελικά χθες η αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Αμπελώνα για να φιλοξενήσει τους εθελοντές αιμοδότες και τους προσκεκλημένους στην ετήσια εκδήλωση γιορτής του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα “Η Ελπίδα”.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Απ. Παπαϊωάννου ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της δράσης του συλλόγου, ευχαριστώντας όλους όσοι στήριξαν το σύλλογο ώστε να φέρει σε πέρας το σημαντικό του έργο.

Ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε και το σχεδιασμό για το 2019 λέγοντας ότι οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, η αιμοδοσία για το Πάσχα.
  • Την Πέμπτη, την Παρασκευή & την Κυριακή, 6, 7 και 9 Ιουνίου 2019, στα Δελέρια, στη Ροδιά & στον Αμπελώνα, το 1ο τριήμερο για το Καλοκαίρι.
  • Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019, η αιμοδοσία μας για το Φθινόπωρο και
  • Την Πέμπτη, την Παρασκευή & την Κυριακή, 12, 13 και 15 Δεκεμβρίου 2019 στα Δελέρια, στη Ροδιά και στον Αμπελώνα το 2ο τριήμερο αιμοδοσίας μας για τα Χριστούγεννα.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο πρόεδρος έδωσε και πληροφορίες για την οικονομική διαχείριση του συλλόγου που διαμορφώνεται ως εξής:

Α΄.  ΕΣΟΔΑ:

Υπόλοιπο από το 2016:             6.226,30 ευρώ

Έσοδα μέσα στο 2017:              4.155,40     »

Έσοδα μέσα στο 2018:              4.318,53     »

Έσοδα διετίας:                          8.473,93     »

Σύνολο διαχείρισης:                14.700,23     »

Β΄. ΕΞΟΔΑ:

Έξοδα κατά το 2017:                5.331,69     »

Έξοδα κατά το 2018:                3.890,01     »

Σύνολο εξόδων διετίας:            9.221,70     »

Υπόλοιπο για το 2019:              5.478,53     »

Σύνολο διαχείρισης 2/ετίας:   14.700,23     »

ΑΙΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Αίσθηση στη χθεσινή εκδήλωση προκάλεσε με την ομιλία της η υπεύθυνη αιμοδοσίας στο ΓΝΛ κ. Μ. Χατζητάκη, η οποία δεν έκρυψε την αγωνία της για τις σημαντικές ελλείψεις αίματος που υπάρχουν στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας, ενώ σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να εισάγει αίμα από την Ελβετία.

Η κ. Χατζητάκη ζήτησε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πληθυσμός των αιμοδοτών γεράζει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την κ. Χατζητάκη θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας η ανάγκη να δίνουμε αίμα και ειδικά στους νέους ώστε να ανανεωθεί ο πληθυσμός και να δημιουργηθεί ένα δυναμικό εθελοντικό κίνημα.

Τη χθεσινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Χρ. Κέλλας, Γ. Κατσιαντώνης και Κ. Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης που απηύθυναν χαιρετισμό, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αστ. Ροντούλης και Στ. Χατζηκράχτης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τυρνάβου Σ. Αμάρι, η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα Τ. Νταλαμπέκα, ο αντιδήμαρχος Γ. Κουτσοδήμος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής, η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Γαλλιού, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Σ. Τζιούφας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος εθελοντών αιμοδοτών και φίλων της αιμοδοσίας.

Τη χθεσινή εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής του δήμου Τυρνάβου, ενώ το φλουρί της πίτας του συλλόγου που ήταν χορηγία του ζαχαροπλαστείου “Βυζάντιο” του κ. Δ. Πατσιατζή στον Αμπελώνα κέρδισε μέλος της δομής του “ΑΡΙΣΤΕΑ”.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στη χθεσινή εκδήλωση έγιναν και βραβεύσεις αιμοδοτών αλλά και ατόμων που στηρίζουν το σύλλογο ως εξής:

             Βραβεύονται φέτος με το Ειδικό Δίπλωμα Τιμής Νέου Αιμοδότη  οι 46 εθελοντές, που τη διετία 2017-2018 ξεκίνησαν να προσφέρουν το αίμα τους στο Σύλλογο. Από αυτούς 5 νέοι σε ηλικία Αιμοδότες, που γεννήθηκαν τα έτη, 1994, 1996 και 1999 και έγιναν αιμοδότες σε τόσο μικρή ηλικία.

Αυτοί είναι οι: Καφφές Χρήστος Δημ. γεννηθείς το 1996, Μηλιώνης Κων/νος του Δημ. γεννημένος το 1996, Μπανταβάνη Μαρία του Απ. Γεννηθείσα το 1996, Παπαϊωάννου Γεώργιος του Θωμά με έτος γέννησης το 1994 και Νικολακούλης Αθανάσιος του Κων/νου, που γεννήθηκε το 1999 και ξεκίνησε να δίνει αίμα στα 19 του χρόνια.

             Βραβεύσεις με το Ειδικό Δίπλωμα Τακτικού Εθελοντή Αιμοδότη και το χάλκινο μετάλλιο του Συλλόγου των  25 τακτικών αιμοδοτών που στη διετία 2017-2018 συμπλήρωσαν 10 αιμοδοσίες.

             Βράβευση με το Ειδικό Δίπλωμα Τακτικού Εθελοντή Αιμοδότη και το αργυρό Μετάλλιο του Συλλόγου των 8 τακτικών αιμοδοτών, που στη διετία 2017-2018 συμπλήρωσαν πάνω από 25 αιμοδοσίες.

             Βραβεύσεις με το Ειδικό Δίπλωμα Τακτικού Εθελοντή Αιμοδότη, το Χρυσό Μετάλλιο και την ειδική πλακέτα του Συλλόγου των 2 ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένων και τακτικών αιμοδοτών μας, που στη διετία 2017-2018 συμπλήρωσαν πάνω από 50 αιμοδοσίες. Αυτοί είναι ο Μπουγάτσιας Νικόλαος με 50 αιμοδοσίες και ο Ντάλλας Μιχάλης που πρόσφερε μέχρι τώρα 53 φιάλες από το αίμα του.

             Βραβεύσεις με την επίδοση της Ειδικής Πλακέτας του  Συλλόγου σ’ αυτούς που ο καθένας με τον τρόπο του στήριξαν το Σύλλογο:

             Παράσχος Χαράλαμπος εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Δελερίων από το έτος 1990, που είναι αιμοδότης και ο ίδιος με 10 ως τώρα αιμοδοσίες.

             Χαρισούλης Γεώργιος, εφημέριος στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα από το 1995.

             Φωκίδης Νεκτάριος, εφημέριος στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αρχιερατικός Επίτροπος Αμπελώνα από το 1999, αιμοδότης και ο ίδιος με πάνω από 25 αιμοδοσίες.

             Παπακοσμάς Νικόλαος, εφημέριος στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ροδιάς από το 2007.

             Καρυώτης Αντώνιος, εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμπελώνα από το 2010. 

             Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων μας του 1ου, 2ου και 3ου Αμπελώνα και της Ροδιάς, καθώς και του Γυμνασίου και του Λυκείου για το όλο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο τους και για τη στήριξή τους στην εθελοντική αιμοδοσία και στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

             Βράβευση των Τοπικών Κοινοτήτων Δελερίων και Ροδιάς, που από το 2001, που ως Σύλλογος ξεκινήσαμε τις αιμοδοσίες στα χωριά τους, μας άνοιξαν τα γραφεία τους και μας παρείχαν κάθε βοήθεια για την καλύτερη διεξαγωγή των αιμοληψιών.

             Βραβεύσεις κάποιων Συλλόγων και Φορέων. Οι Σύλλογοι αυτοί είναι:

             Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αμπελώνα, που στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» μας έστελνε με την ευθύνη και εποπτεία των προπονητών τους Χρήστου Γκόλτσιου και Ερμιόνης Ζάππα αθλητές τους για τη Λαμπαδηδρομία.

             Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» που πάντα ήταν δίπλα μας και με πολλά από τα μέλη τους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου μας.

             Ο Σύλλογος Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Κ.Α.Π.Η. Αμπελώνα, που είναι από τους πρώτους που μας συμπαραστάθηκε, ενώ είναι και ο μόνος που με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. των μελών του θεσμοθέτησε την ετήσια τακτική ενίσχυση του Συλλόγου με το ποσό των διακοσίων πενήντα (250,00) ευρώ.

             Βράβευση δυο φορέων του Αμπελώνα, το 1ο Σύστημα Προσκόπων και τη Δομή Αμπελώνα του «ΑΡΙΣΤΕΑ» που συμπαραστέκονται και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο σε όλες τις δράσεις μας και κυρίως στις Λαμπαδηδρομίες και στους Ποδηλατικούς Γύρους.

             Βράβευση με την επίδοση της τιμητικής πλακέτας του Συλλόγου στο δημοσιογράφο  Γιάννη Παιδή, που με τις δημοσιεύεις του παλαιότερα στις εφημερίδες «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» Λάρισας και «ΑΛΗΘΕΙΑ» και με τις συχνές αναφορές του τα τελευταία χρόνια στην ιστοσελίδα του Paidis com προβάλλει τον Αμπελώνα και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ