ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ… ΑΙΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου

Χθες, στον Αμπελώνα, ο Σύλλογος Αιμοδοτών “ΕΛΠΙΔΑ” οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση, για να ενισχύσει το μήνυμα της αιμοδοσίας και να τιμήσει τους ανθρώπους που κατ’ επανάληψη έδωσαν το αίμα τους για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος Αιμοδοτών μάς έχει συνηθίσει, εξάλλου , σε τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις και γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να συγχαρούμε διά του Τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου , που χαίρουν μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης από την τοπική κοινωνία λόγω του θεάρεστου και κοινωνικά επωφελούς έργου που επιτελούν.

Παράλληλα, όμως , η προαναφερομένη εκδήλωση, μάς έδωσε το έναυσμα , για να κάνουμε την ακόλουθη σκέψη: Ενώ οι Αιμοδοτικοί Σύλλογοι κάνουν κάθε προσπάθεια, για να τιμήσουν τα μέλη τους που ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους , η Κυβέρνηση , με την ανεκδιήγητη Συνθήκη των Πρεσπών, προσέβαλε  βάναυσα τους χιλιάδες πατριώτες που έχυσαν το δικό τους αίμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τη λύτρωση των αλύτρωτων Ελλήνων αδερφών.

Το αίμα των Ελλήνων που πότισε τα εδάφη της Μακεδονίας “βράζει” και “οργίζεται” από την προσβολή και την ασχημοσύνη που υπέστη.Απάτριδες και  εθνομηδενιστές ασέλγησαν πάνω στα ιερά εδάφη της Μακεδονίας , χωρίς να λογαριάσουν τους ποταμούς των αιμάτων που χύθηκαν, για να αρδεύσουν το δένδρο της ελευθερίας και της δικαίωσης  των εθνικών προταγμάτων του Ελληνισμού.Τα χωράφια, οι λόφοι, τα βουνά , τα λαγκάδια , οι κοιλάδες, οι λίμνες και τα ρέματα του μακεδονικού χώρου βάφτηκαν κόκκινα από το αίμα ΗΡΩΩΝ, που τώρα αναδεύεται και δεν μπορεί να ησυχάσει, αφού η ιστορική του δικαίωση ποδοπατήθηκε από αγνώμονες, αμαθείς και ανθέλληνες επιγόνους.

Το αίμα του Μίκη Ζέζα, του Καραβαγγέλη, του Δραγούμη και όλων των άλλων μακεδονομάχων ασίγαστα μας καλεί σε νέους αγώνες και σε νέες θυσίες για τη διαφύλαξη και διάσωση των ιερών και οσίων της Πατρίδας.

Ας τιμάμε λοιπόν τους σύγχρονους αιμοδότες της  “Ελπίδας” που προσφέρουν πραγματική ελπίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο και, ταυτόχρονα, ας κρατάμε στα ενδόμυχα του μυαλού και της καρδιάς μας τη μνήμη και τη θυσία των πατριωτών εκείνων που έδωσαν την ύπαρξή τους για τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ίσως χρειαστεί , παρά τη θέλησή μας, να ακολουθήσουμε το δικό τους δύσβατο και αιματοβαμμένο ιστορικό μονοπάτι  και τότε θα τους χρειαστούμε ως φωτεινά παραδείγματα αυτοθυσίας και καθήκοντος έναντι της μητέρας-πατρίδας.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ “ΕΛΠΙΔΑ” ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ