ΤΟ ΕΚΛ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 130 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ανακοίνωση του παραρτήματος Λάρισας του σωματίου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «η Ενωση», που κάνει λόγο για αθεράπευτα επικίνδυνη διοίκηση

Με αστείρευτο κομματικό τυχοδιωκτισμό, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επιμένει στις απολύσεις 130 περίπου εργολαβικών εργαζομένων που επί δεκαετίες απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης των 2 νοσοκομείων της Λάρισας.

Με περίσσιο προσχηματικό ενδιαφέρον, τάχα για την υλοποίηση ενός διαγωνισμού «παρωδία» του έτους 2017, που απαραδέκτως διεξήγαγαν οι διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων, δίχως να πριμοδοτούν επαρκώς την προϋπηρεσία των υφιστάμενων εργαζομένων, το ΕΚΛ «πουλά εκδούλευση» στους άνεργους «επιτυχόντες» και τους σέρνει κάθε λίγο στο γραφείο του Διοικητή διεκδικώντας…να προσληφθούν οι άνεργοι και να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι…

Τη διοίκηση του ΕΚΛ καταγγείλαμε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πάλι είχε επιχειρήσει να στρέψει τους άνεργους «επιτυχόντες» του παράνομου διαγωνισμού ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υφιστάμενων εργαζομένων. Είναι απαράδεκτη, αντεργατική και εξόχως επικίνδυνη για τα εργασιακά συμφέροντα η στάση και η συμπεριφορά της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της πόλης. Μπροστά στην κομματική σκοπιμότητα δεν διστάζει να θυσιάσει 130 εργαζόμενους που εδώ και δεκαετίες ζουν και βιοπορίζονται με την εργασία τους στα δύο νοσοκομεία.

Τους καταγγέλλουμε, καταδικάζουμε την αντεργατική, τυχοδιωκτική και παράνομη συμπεριφορά τους και τους αφήνουμε στην κρίση της εργατικής τάξης της Λάρισας και της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε τις διοικήσεις των δύο Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Λάρισας, να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχει μια επιμονή στην υλοποίηση ενός διαγωνισμού «παρωδία» που διεξήχθη το έτος 2017 (;), που στο τέλος απεδείχθη δικαστικά μη σύννομος, δίνοντας το δικαίωμα στους εργολάβους να προσφεύγουν στα δικαστήρια και να κερδίζουν την παραμονή τους δύο (2) ακόμα χρόνια. Επιβάλλεται, αν θέλουν να είναι συνεπείς με τις νομικές και πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, να προκηρύξουν νέο διαγωνισμό μοριοδοτώντας την υφιστάμενη εργασία, όπως άλλωστε έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσοκομείων της χώρας. «Παιχνιδάκια» και «εναγκαλισμούς» συμφερόντων στις πλάτες των 130 εργαζομένων εμείς δεν θα ανεχτούμε. Θα βρουν απέναντι τους εργαζόμενους, αγωνιζόμενους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους!

Τέλος, αν θέλει η διοίκηση του ΕΚΛ να κάνει ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής»…την καλούμε να πάρει θέση στις απολύσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Παραρτήματος Ν. Λάρισας του Συλλόγου μας, που απελύθησαν πριν από 2 χρόνια από τον εργολάβο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επειδή ακριβώς πρωτοστάτησαν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Γι’ αυτούς θα βγάλει ανακοίνωση το ΕΚΛ ή μήπως τα 2 χρόνια αφωνίας δεν ήταν αρκετά;

 

Καλούμε τα μέλη μας στον ιδιωτικό τομέα να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και να απευθύνονται για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.

 

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τα κακώς κείμενα, τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ