ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΕΞΠΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Με αφορμή την κλήση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, δέκα αγροτών που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα στην περιοχή της Νίκαιας Λάρισας, σε απολογία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με όλο το σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη και δεδομένου ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί η αντίστοιχη νομική διαδικασία όπως αυτή που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, θεωρώ την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας. Διότι κατά την άποψή μου έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιές συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Ενδεικτικό της άποψης είναι το γεγονός ότι στα αναγνωστέα έγγραφα ενίσχυσης του κατηγορητηρίου, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας πριν τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος.

Οφείλουμε άπαντες να σεβόμαστε το σύνταγμα, το ίδιο όπως και το δικαίωμα στην έκφραση της διαφορετικής άποψης κι όλα αυτά πάντα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους με σύνεση και ψυχραιμία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com