Η ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού και σχόλιο για τον Χρ. Κέλλα

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η στήριξη του κόσμου της εργασίας, υπήρξε κατηγορηματική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό 11%, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία είναι πλέον ορατή από κάθε Έλληνα πολίτη.

Αν μάλιστα συνυπολογιστούν οι αυξήσεις που θα υπάρξουν σε μια σειρά επιδόματα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, τότε από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης που τίθεται σε ισχύ από την προσεχή Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, θα ωφεληθούν περισσότεροι από 800.000 εργαζόμενοι.

Δυστυχώς, ήταν αναμενόμενη η μικροπρεπής στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στην χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Μικροπρεπής και καθρέφτης ταυτόχρονα της αμηχανίας και του πολιτικού τους αδιεξόδου.

Γιατί κανείς δεν είπε ότι θα αποκατασταθεί μονομιάς η εισοδηματική απώλεια που προέκυψε για τους εργαζόμενους το 2012, αλλά ότι είναι ένα αποφασιστικό πρώτο βήμα για να συμβεί και αυτό το επόμενο διάστημα.

Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να κλείνει ουσιαστικά το μάτι στους εργοδότες, κάνοντας λόγο για επικείμενη απώλεια θέσεων εργασίας και επιβολή καθεστώτος μαύρης εργασίας!

Θυμήθηκαν ακόμα και την αύξηση του αφορολόγητου, που δήθεν θα εξανεμίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, ξεχνώντας ότι τα ίδια έλεγαν για την περικοπή των συντάξεων που δεν έγινε ποτέ. Να τους επισημάνουμε λοιπόν ότι η κυβερνητική θητεία θα διαρκέσει ακόμη οκτώ μήνες…

Η δε κριτική ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού να αποπροσανατολίσει την κοινωνία  από τη Συμφωνία των Πρεσπών, δε στέκει πουθενά, πολύ περισσότερο που την ίδια μέρα ανακοινώθηκε η επίσημη υποψηφιότητα των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ για το νόμπελ ειρήνης.

ΥΓ: Μερικές λέξεις μόνο φτάνουν για να σχολιαστεί η επίθεση που εκτόξευσε απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο Χρήστος Κέλλας. Παραλήρημα, εθνικιστικό παραλήρημα και απόδοση  διαπιστευτηρίων στον αρχηγό του. Τον Σαμαρά εννοούμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ