ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ την Παρασκευή στη Λάρισα

Διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως ο αγώνας τους είναι δίκαιος και θα συνεχισθεί αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης έκτακτη συνέντευξη τύπου με αφορμή το κατηγορητήριο για παρακώλυση συγκοινωνιών και κατάληψη οδοστρώματος, το οποίο συντάχθηκε εναντίον τους μόλις 24 ώρες

μετά το πανθεσσαλικό μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο της Νίκαιας!

Καταγγέλλοντας την πρωτοφανή όπως τη χαρακτήρισαν κίνηση, οι αγρότες σημείωσαν πως «δεν τους πτοούν τα αγροτοδικεία», προσθέτοντας πως το μπλόκο ενισχύεται καθημερινά, ενώ παράλληλα επανέλαβαν το κάλεσμά τους προς τοπικούς φορείς να συνδράμουν στον αγώνα τους, απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέλευσης.

Η κοινή σύσκεψη ορίστηκε για τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στο χώρο του μπλόκου προκειμένου να εξετασθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια πρωτόγνωρη όσο και αστραπιαία κίνηση από την πλευρά της Εισαγγελίας 10 αγρότες, γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές από τη Λάρισα, τον Τύρναβο, τον Πλατύκαμπο, τα Φάρσαλα, τα Μεγ. Καλύβια Τρικάλων, τη Ματαράγκα και τον Παλαμά Καρδίτσας (Ρ. Μαρούδας, Χρ. Σιδερόπουλος, Αστ. Τσικριτσής, Κ. Τζέλλας, Γ. Κουκούτσης, Αλ. Λαχανάς, Θ. Χατζηζωγίδης, Σ. Αλειφτήρας, Σ. Γιαννακός και Αχ. Λιάτος) κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί σε παράβαση που αφορά σε κατάληψη οδοστρώματος και παρακώλυση συγκοινωνιών, αναγκάζοντας οδηγούς να κινηθούν μέσω παρακαμπτήριων με το «στήσιμο» του μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες οι παραπάνω «με πρόθεση προκάλεσαν σε άλλους την απόφαση, καθώς ως μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού συναποφάσισαν την κατάληψη μέρους ή και ολόκληρου του οδοστρώματος, με προτροπές και παραινέσεις που έγιναν με πειθώ και φορτικότητα προκάλεσαν την απόφαση 270 οδηγών γεωργικών ελκυστήρων, 24 οδηγών ΙΧΦ και 5 οδηγών ΙΧΕ να οδηγήσουν και να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στην ΠΑΘΕ».

Σημειώνεται πως ως μάρτυρας κατηγορίας αναφέρεται αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας, ενώ στα αναγνωστέα έγγραφα η Εισαγγελία επικαλείται δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα έφερε το κλητήριο θέσπισμα που έφτασε στα χέρια των αγροτών, οι οποίοι όχι απλά δεν δείχνουν να πτοούνται αλλά πεισμωμένοι επιμένουν σε συνέχιση και γιγάντωση του αγώνα τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο τραπέζι έπεσε πρόταση για «κάθοδο» αγροτικών μηχανημάτων στη Λάρισα, κίνηση που είχε γίνει και στο παρελθόν, με τους αγρότες να προσανατολίζονται σε πορεία προς την πόλη την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ παράλληλα εξετάζεται η πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης (πιθανώς το μεσημέρι της Κυριακής) στο μπλόκο της Νίκαιας.

«Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η κυβέρνηση επιλέγοντας το δρόμο των αγροτοδικείων, που κατά τα άλλα θα καταργούσε με δέσμευση του πρωθυπουργού το 2016. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…», σχολίασε παλιά καραβάνα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ