ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την παραίτηση της προέδρου ζήτησε η παράταξη Γραβάνη

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε αίτηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης για να εξεταστεί η νόμιμη εκπροσώπηση του συλλόγου σε συμβάσεις με τράπεζες κατά το 2018, να δοθούν εξηγήσεις και να ληφθούν

αποφάσεις.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (παράταξη Γραβάνη) δεν φαίνεται να πείσθηκαν από τις εξηγήσεις που δόθηκαν με αποτέλεσμα να ζητήσουν την παραίτηση της προέδρου. Σε ανάρτησή του ο κ. Γραβάνης στη σελίδα της παράταξης αναφέρει:

“Κατά την αποψινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της προέδρου κ. Μπασδέκη.

Επί του θέματος ημερήσιας διάταξης υπ’αρ. 1 («Ζήτημα που ανέκυψε κατόπιν έρευνας και ερώτησης του μέλους Δ.Σ. κ. Αντ. Γραβάνη στην από 15.01.2019 συνεδρίαση Δ.Σ. αναφορικά με τη νόμιμη εκπροσώπηση του ΔΣΛ σε συμβάσεις με Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank κατά το έτος 2018. Ενημέρωση, παροχή εξηγήσεων, αποφάσεις.») καταθέσαμε την ακόλουθη δήλωση στα πρακτικά, η οποία καταλήγει ως εξής:

“Ενόψει των αδιαφανών διαδικασιών που έρχονται στο φως, η όποια εμπιστοσύνη μας είχε απομείνει στο πρόσωπο της Προέδρου έπαψε οριστικά να υφίσταται. Οι δώδεκα πρώτοι μήνες προεδρίας της κ. Μπασδέκη, κατά τους οποίους την αντιμετωπίσαμε με μεγάλη υπομονή και διάθεση ανοχής, δεν αποτέλεσαν παρά την κραυγαλέα απόδειξη, ότι δυστυχώς δεν διαθέτει την ικανότητα για να ηγηθεί και να διοικήσει τον Σύλλογο με επάρκεια. Επιπλέον αποδεικνύεται ότι δεν έχει ούτε τη βούληση για να τηρήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της περί διαφάνειας στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας.
Ήλθε η ώρα η κ. Μπασδέκη να αναλάβει τις πολιτικές (συνδικαλιστικές) ευθύνες που της αναλογούν για την διαμορφωθείσα κατάσταση. Μια κατάσταση που πλέον εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την εσωτερική λειτουργία, όσο και για την έξωθεν καλή μαρτυρία του ΔΣΛ. Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ αποτελεί πλέον η παραίτησή της”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ