ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αιχμές κατά της τεχνικής ηγεσίας από τον Α. Κούγια

Ό, τι «έχτισε» στο ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (1-1) η ΑΕΛ δεν είχε ανάλογη συνέχεια και στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου παίζοντας την εξ αναβολής 15η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό γνώρισε την ήττα με σκορ 4-0, ενώ αίσθηση προκάλεσε και δήλωση του μεγαλομετόχου Α. Κούγια με σαφέστατες αιχμές κατά της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Οι «βυσσινί» παρουσιάστηκαν με σημαντικές ελλείψεις στην 11άδα τους (Φατιόν, Ντέλετιτς, Γκόικοβιτς), ωστόσο δεν μπήκαν ποτέ στην αναμέτρηση, αφού στο ημίχρονο είχαν δεχθεί ήδη τρία τέρματα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μέρος, καταγράφοντας ωστόσο ένα ακόμη γκολ αλλά και ένα δοκάρι, σε μια άσχημη βραδιά της ΑΕΛ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους παίκτες του Φέστα, που μόλις στο 8’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μασούρας αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο έξυπνη κάθετη μεταβίβαση του Νάτχο στην πλάτη της άμυνας και με άψογο κοντρόλ και εκτέλεση σε πρώτο χρόνο σημείωσε το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Μιράντα κέρδισε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλας του από το Γιακιμόφσκι (15’) και ο ασταμάτητος σήμερα Φορτούνης δε λάθεψε από τα 11 βήματα γράφοντας το 2-0.

Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και με την κατοχή στο 70-30 οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 44’, όταν Νάτχο και Γκερέρο άλλαξαν τη μπάλα, που είχε τελικό αποδέκτη το Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό γράφοντας το 3-0 για τους Πειραιώτες.

Το σκηνικό δεν έδειξε να αλλάζει στην επανάληψη, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να είναι οι κυρίαρχοι του αγώνα και στο 55’ ο Μασούρας δέχτηκε τη μπάλα εντός περιοχής και εκτέλεσε στην απέναντι γωνία, με το δοκάρι του Κρίστινσον να σταματά την προσπάθειά του.

Στο 75’ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Φορτούνης με τρίτο προσωπικό τέρμα, όταν αξιοποίησε κάθετη πάσα, πέρασε και τον Κρίστινσον και πλάσαρε σε κενή εστία για το 4-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα που οι «βυσσινί» καλούνται να ξεχάσουν γρήγορα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς):  Σα, Τσιμίκας, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Γκιγέρμε, Νάτχο (61’ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε (50’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (65’ Χασάν).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Σικάβκα (58’ Νούνιτς), Μόρας, Μπάλλας (84’ Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν, Γιακιμόφσκι, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46’ Ζίζιτς).

ΑΙΧΜΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΓΙΑ

Ζητώντας συγγνώμη από τους οπαδούς αλλά και αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Α. Κούγιας με γραπτή του δήλωση τόνισε τα εξής:

«Συγγνώμη από τους οπαδούς μας, αλλά εγώ δεν είμαι ούτε Πηλαδάκης, ούτε Πλεξίδας να με πιάνει κανείς κορόιδο.

Δεν μπορεί με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να παίζουμε σαν να είναι ο αγώνας της ζωής μας και με τον Ολυμπιακό να γίνονται 7 αλλαγές βασικών παικτών, να παίζουμε με 2 στόπερ στην ευθεία, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Μόρας, που έχει να παίξει κανονικό αγώνα 6 μήνες και να μπαίνει ο καλύτερος μας στόπερ ο Ζίζιτς στο 2ο ημίχρονο και να παίζουμε με 3 στόπερ όταν το σκορ είναι 3-0 και ο Ολυμπιακός έχει χάσει 20 ευκαιρίες.

Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και εγώ πολύ μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία και δεν έχω κάνει ποτέ εκπτώσεις στις αρχές μου. Οι δικαιολογίες του ότι πρέπει να ξεκουράσουμε παίκτες, γιατί παίζουμε με τον Ατρόμητο την Κυριακή και με τον Παναιτωλικό την άλλη Κυριακή εμένα δεν με αγγίζουν.

Με το πέναλτι του Κομίνη δεν ασχολούμαι καθόλου, γιατί με τον κύριο αυτόν δεν θέλω να ασχολούμαι. Συγγνώμη και πάλι από τους οπαδούς μας. Ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Αυτοί που πρέπει να καταλάβουν νομίζω το κατάλαβαν ήδη από το ημίχρονο του αγώνα. Αυτό που έγινε σήμερα δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Δυστυχώς πρέπει να κάνω υπομονή, γιατί έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να βγούμε φέτος στην Ευρώπη. Μακάρι στα τελευταία παιχνίδια να κρίνεται το Πρωτάθλημα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Olympiacos fc

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ