ΔΩΡΕΑΝ WIFI, ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο δήμος Κιλελέρ είναι μεταξύ των 117 Δήμων της Ελλάδας, και 2.800 Ευρωπαϊκούς  τους οποίους ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους οποίους έχει εγκριθεί η χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15.000 € μετά την επιτυχή αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στην σχετική πρόσκληση.

Το έργο, το οποίο έχει συνολικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ, θα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Κιλελέρ να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε διάφορα σημεία της κάθε περιοχής, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, δημόσια χώροι, άλλα δημόσια κτήρια κ.λπ.

Εξ αφορμής της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση: ‘’Πρόσφατα έχει υπογραφεί η σχετική συμφωνία επιχορήγησης της δράσης με τίτλο «WiFi4EU – Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις  τοπικές  κοινότητες» με την υλοποίηση της οποίας ο Δήμος Κιλελέρ θα επεκτείνει περαιτέρω  ένα σύγχρονο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του. Ο Δήμος μας βρίσκεται ανάμεσα στους 2800 δήμους  οι οποίοι θα μπορούν από τώρα και στο εξής να παρέχουν στους κατοίκους του αλλά και στους επισκέπτες του δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα τους. Η πρόσβαση σε όλα τα hotspot που θα δημιουργηθούν θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα κρατήσει το λιγότερο για τρία χρόνια. Την ίδια στιγμή, προγραμματίζεται και δεύτερη πρόσκληση, η οποία θα λάβει χώρα στις αρχές του 2019. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας του Δήμου μας αλλά και των υπόλοιπων Δήμων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Επιτροπής  για την ψηφιακή ενιαία αγορά.  Η πρωτοβουλία WiFi4EU στην οποία εντάχθηκε ο Δήμος Κιλελέρ είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα καταστήσει την ψηφιακή ενιαία αγορά πραγματικότητα για όλους’’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ