ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «ADVANCE THESSALY» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Δ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Τα γραφεία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας, στην οδό Κούμα 29, στην πόλη της Λάρισας , επισκέφτηκε ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίαςτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης και Επικεφαλής της Περιφερειακής Κίνησης «Πρωτοβουλία».

Ο ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Λάρισα, και έτος ίδρυσης το 2009. Σκοπός του είναι η υποστήριξη, προβολή και συμβολή στην ανάπτυξη της νέας επιχειρηματικότητας, μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και επιμόρφωσης στελεχών και εργατικού δυναμικού, της διεξαγωγής δραστηριοτήτων, καθώς και η οργάνωση και συνεργασία των νέων επιχειρηματιών σε τοπικό επίπεδο και η διασύνδεσή τους με νέους επιχειρηματίες σε ευρύτερο επίπεδο (στην Ελλάδα και το εξωτερικό).

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Χρήστο Γενιτσεφτσή και Βασίλη Πολυμέρου.

Σκοπός της συνάντησης, πέραν της γενικής συζήτησης για την πολιτικοοικονομική κατάσταση σε εθνικό αλλά κυρίως σε τοπικό επίπεδο και τα περιθώρια δράσης στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, αποτέλεσε και η πρόταση του κ. Κουρέτα για το νέο Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας «Advance Thessaly».

Η πρόταση αφορά  ένα  νέο one-stop κέντρο πληροφόρησης και στήριξης της ανάπτυξης και λειτουργίας επιχειρήσεων με υψηλή προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία, που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους φορείς επιχειρηματικότητας, έρευνας και επένδυσης (επιμελητήρια, πανεπιστήμια, αναπτυξιακές εταιρίες κ.λπ.). Η δράση του «Advance Thessaly» θα είναι τόσο συντονιστική σε επίπεδο φορέων και επαγγελματιών  όσο και παραγωγική σε επίπεδο διοργάνωσης επιχειρηματικών δράσεων και συμπράξεων.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας υποδέχτηκαν με θέρμη τη πρόταση του κ. Κουρέτα για το Νέο Κέντρο Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία, επιβεβαιώνοντας την κοινή πορεία τους προς την ενίσχυση και προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα του προσπάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ