ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ Σ/Κ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΖΟΥΝΤΟ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Φεβρουαρίου, παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΤΖΟΥΝΤΟ Παίδων/ Κορασίδων – Εφήβων/Νεανίδων και Νέων ανδρών/γυναικών 2019, που διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων στο Ε.Α.Κ Νεάπολης με έναρξη των αγώνων στις 10:00 το πρωί, ενώ στους αγώνες θα δώσουν το παρών πάνω από 1000 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι και βάση των διακρίσεών τους θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Τζούντο για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που επέλεξε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Πάνω από 1500 αθλητές, προπονητές, διαιτητές, συνοδοί θα βρίσκονται το σαββατοκύριακο στην περιοχή. Τα ξενοδοχεία της Λάρισας είναι γεμάτα και γι’ αυτό έχουν κλειστεί διαμονές στον Βόλο, την Καρδίτσα και αλλού. Όπως λέμε συχνά εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλία, ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Φτιάχνει ισχυρούς χαρακτήρες και ανθρώπους που ξέρουν να παλεύουν, να αγωνίζονται να συνεργάζονται, να υπακούν σε κανόνες και να γίνονται καλύτεροι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ στη συνεργασία και τη συμβολή του Δήμου στάθηκε ο Γιώργος Κωσταρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων.

«Μετά από 9 χρόνια μια μεγάλη διοργάνωση έρχεται στην πόλη της Λάρισας. Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση η οποία προάγει ταυτόχρονα και τον αθλητικό τουρισμό καθώς τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα. Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες αυτού του εντυπωσιακού αθλήματος», υπογράμμισε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Γιάννης Καφενταράκης ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και τη συνεργασία σημειώνοντας πως «η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να διοργανώσει με επιτυχία μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση», προσθέτοντας πως «από τους αγώνες αυτούς θα στελεχωθούν οι εθνικές ομάδες και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Αίσθηση προκάλεσε τοποθέτηση του κ. Καφενταράκη, ο οποίος υποστήριξε πως «η Λάρισα έχει αδικηθεί στο παρελθόν σε επίπεδο φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ωστόσο δεσμευόμαστε για να φέρουμε και άλλες διοργανώσεις στην περιοχή», ενώ στη
συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ακόμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Χρήστος Αντωνίου και ο προπονητής Δημήτρης Καμπάς.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ