ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εκδήλωση με θέμα ζητήματα εξάρτησης των εφήβων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλες ριψοκίνδυνες συμπεριφορές ή κινδύνους στο διαδίκτυο διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Λάρισας σε συνεργασία με το σχολείο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00 με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 και το σύνθημα της Ημέρας: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο  διαδίκτυο».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Τον Φεβρουάριο του 2019 σε συνεργασία με τον Επ. Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπονώτη ξεκινά την οργάνωση και λειτουργία ειδικού ψυχιατρικού ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα αναπτύξει το θέμα: «Η διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού ως μια νέα ψυχική νόσος στο ICD-11. Όταν το παιχνίδι γίνεται εξάρτηση: Η περίπτωση του Fortnite».

Στο πλαίσιο αυτό επίσης μαθητές μέλη της Ομάδας Αγωγής Υγείας του 5ου Λυκείου θα ενημερώσουν για θέματα ριψοκίνδυνων συμπεριφορών ή κινδύνων στο διαδίκτυο για τα οποία υπάρχει άγνοια ή ελλιπής γνώση ή υποβάθμιση, όπως cyberbullying, sexting, grooming, ρητορική μίσους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ