ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

Νέα μεγάλη διάκριση για την ΕΕΠΕΚ, καθηγητές και μαθητές της Λάρισας

Η ΕΕΠΕΚ συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Ποτέ Ξανά – Μνήμη Ενάντια στην Απανθρωπιά (Never Again – Memory Against Inhumanity / MAI+)» και κατέθεσε 4 έργα από 2 σχολεία της Λάρισας (2ο & 10ο Λύκειο) στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Βίντεο, στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η μικρού μήκους ταινία του 2ου Λυκείου Λάρισας με τίτλο: «Πέτρα Ολύμπου»,

που αναφέρονταν στους ψυχικά ασθενείς και την έννοια της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντί τους, απέσπασε το 2ο Πανευρωπαϊκό βραβείο «THE MAI PIU GLOBAL AWARD», καθώς επίσης και το 1ο εθνικό βραβείο (National award)!

Ο Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ψυχοδυναμική Ψυχιατρική NETFORPP EUROPE , στο πλαίσιο του προγράμματος «EUROPE FOR CITIZENS», και συγκεκριμένα στο έργο: «Ποτέ Ξανά, μνήμη ενάντια στην απανθρωπιά», με την Υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Πρεσβειών στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία, το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Μιλάνο, το Πανεπιστήμιο Bicocca του Μιλάνου-, και το Goethe-Institut Mailand. Οι διοργανωτές απένειμαν τα εύσημά τους στην ΕΕΠΕΚ για τη συνολική προσφορά της στο πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΠΕΚ Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, συνεχάρη τους μαθητές, τους συνοδούς καθηγητές τους και όλα τα μέλη της ομάδας (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, video experts, κ.λπ.) τόσο για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και την ευαισθησία τους σε θέματα ανθρωπισμού, όσο και για τη διεθνή τους διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει το εξαιρετικό έργο που επιτελείται στα σχολεία της Λάρισας και της Ελλάδας, γενικότερα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του μεταξύ άλλων και ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Σισμανίδης, ο οποίος εξήρε το έργο της ΕΕΠΕΚ σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας σε όλες τις εκφάνσεις του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com