ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την ομόφωνη κλιμάκωση της κινητοποίησης με ταυτόχρονο ενιαίο πανελλαδικό κλείσιμο κεντρικών εθνικών δρόμων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενταθεί η αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση, αποφάσισε σε πανελλαδική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστούν και οι άλλες μορφές κλιμάκωσης του αγώνα.

Επιπλέον θα ζητηθεί συνάντηση με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα είναι με τον πρωθυπουργό και με κλιμάκιο υπουργών ή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και με κλιμάκιο υπουργών. Οι αγρότες σημείωσαν ότι δεν έχει σημασία μια συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καθότι και ο ίδιος δηλώνει αναρμόδιος για πολλά από τα αιτήματά τους.

Αποφασίστηκε ακόμα η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων που ήδη υπάρχουν σε όλη τη χώρα, αλλά και να στηθούν και νέα μπλόκα. Οι αγρότες θα προσφύγουν στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα της πολύ χαμηλής τιμής του βαμβακιού και του καρτέλ των εκκοκκιστών.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την αρχή της προηγούμενης βδομάδας έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις βαριές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ, για την ικανοποίηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου αιτημάτων – διεκδικήσεων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ