ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Την κλιμάκωση του αγώνα τους με κλείσιμο δρόμων από αύριο Τρίτη 5 Φλέβαρη αποφάσισαν οι αγρότες στις συνελεύσεις που έγιναν στα μπλόκα σήμερα και στις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις όπως και οι σχετικές αποφάσεις της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο πλαίσιο μαζικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες αποφάσισαν την αναχώρηση μηχανοκίνητης πορείας με τρακτέρ με προορισμό τον Πλατύκαμπο, όπου από τις 4 το απόγευμα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου (Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και παλιάς Ε.Ο Λάρισας – Βόλου).

Σημειώνεται πως νωρίτερα και γύρω στη μία οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας για το συντονισμό της δράσης τους, ενώ το ίδιο διάστημα θα κλείσει και η 1η έξοδος των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος του Μπλόκου που έχει στηθεί στο Αερινό Μαγνησίας, όπως και η 1η έξοδος των οχημάτων από την ΕΟ  Αθήνας – Θεσσαλονίκης προς Λάρισα.

Σημειώνεται πως εξετάζοντας την πρόταση-πρόσκληση για διάλογο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη και με εκπροσώπους της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών μεθαύριο Τετάρτη οι αγρότες επιμένουν στην απόφαση που πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη, η συνάντηση να γίνει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων  υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας υπήρξε ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο τέθηκε η απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης, ενώ συμφωνήθηκε αύριο Τρίτη να υπάρξει και η απάντησή του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ