ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ με αφορμή τη διόρθωση του κωδικού ενσήμων

Μετά από σειρά παρεμβάσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και κινητοποίησης των συμβασιούχων στα Δασαρχεία, στους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κλπ), έγινε το πρώτο βήμα για τη διόρθωση του κωδικού ενσήμων που αποκαθιστά την πραγματική εργασία των δασεργατών με την ασφάλιση

και τα όποια δικαιώματα απορρέουν από αυτήν, με βάση την εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για αποκατάσταση του κωδικού.

Αυτή η πρώτη νίκη των δασεργατών, είναι αποτέλεσμα του δικού τους αγώνα, με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας που από την στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα μπήκε μπροστά στην οργάνωση των συναδέλφων και πάλεψε σε συντονισμό και με τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου και Πάτρας, για την επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με οργάνωση και αγώνα                  Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής του λαού από καταστροφές όπως αυτές που ζήσαμε το καλοκαίρι στο Μάτι και σε άλλες περιοχές, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Η πρόληψη που τα δασαρχεία της χώρας μπορούν να προσφέρουν είναι σπουδαία και αυτό το προσωπικό που έχει προσληφθεί με οχτάμηνες συμβάσεις, καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος της λειτουργίας των δασαρχείων. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν οι δασεργάτες να παρέχουν εργασία και μετά το πέρας του οχτάμηνου προγράμματος, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες της πρόληψης, με την μετατροπή αυτών των απαράδεκτων οχτάμηνων συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας σε μόνιμες με αξιοπρεπή μισθό, ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω, το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, μαζί με τους δασεργάτες των Δασαρχείων Λάρισας, Αγιάς και Ελασσόνας, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος το οποίο απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, απαιτώντας το δικαίωμα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com