ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου (ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και Παλιάς ΕΟ Λάρισας – Βόλου) προχώρησαν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης 5 Φλεβάρη και για σχεδόν μιάμιση ώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του ισχυρού Πανθεσσαλικού Μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας.

Έφτασαν στο σημείο συντεταγμένα με αγωνιστική μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από το χώρο του Μπλόκου Νίκαιας στη Λάρισα. Ταυτόχρονα το ίδιο διάστημα κλειστή παρέμεινε και η 1η έξοδος των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος του Μπλόκου.

Σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ, οι Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλας από το Μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας και της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, κατήγγειλαν την κυβέρνηση που αρνείται την πρόταση των μικρομεσαίων αγροτών για συνάντηση, όπως την διατύπωσαν στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΕΜ στις 3 Φλεβάρη.

Ο δρόμος άνοιξε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, αφού παρέμεινε κλειστός για μία περίπου ώρα. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας για τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μετά το άνοιγμα του δρόμου στον Πλατύκαμπο αναφέρονται τα εξής:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, από σήμερα Τρίτη (05-02-2019) και ώρα 17.05 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία, στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, τροποποιούνται ως ακολούθως:Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 382+918 του Π.Α.Θ.Ε.) θα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και ακολούθως θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση πάρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φλεβάρη, στη μαζική συνέλευση του μπλόκου.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ