ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε ναυάγιο δείχνει να οδηγείται η σχεδιαζόμενη συνάντηση των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο στην Αθήνα, καθώς σε δηλώσεις τους οι κκ. Μαρούδας και Τζέλλας άφησαν αιχμές καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που αρνείται την πρόταση των μικρομεσαίων αγροτών για συνάντηση, όπως την διατύπωσαν στην πανελλαδική σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης.

Το απόγευμα της Τρίτης οι εκπρόσωποι του Μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο χώρο του μπλόκου ενημερώνοντας για τις εξελίξεις του αγώνα τους και επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας πως εμμένουν σε συνάντηση μόνο μαζί του για αύριο Τετάρτη.

«Ζητάμε συνάντηση με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης υπό τον αντιπρόεδρο και κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων. Εμείς καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση επί των αιτημάτων μας και να δώσει λύσεις και υπεκφεύγει και επιμένουμε στο αίτημα μας ακόμα μια φορά και δημόσια. Καλούμε τους αγρότες να βγουν στο δρόμο, παναγροτικός ξεσηκωμός είναι η μόνη λύση ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε θέσει και βρισκόμαστε στον δρόμο για ένατη ημέρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες χαιρέτισαν τις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους στα Μάλγαρα και το στήσιμο νέων μπλόκων στο Λαγκαδά, ενώ υλοποιώντας αποφάσεις της Πανελλαδικής κλιμακώνουν τον αγώνα, κάτι που έγινε με το κλείσιμο του Πλατύκαμπου και αποφασίζουν περαιτέρω δράσεις μέσα από γενική συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον κόμβο της Νίκαιας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει την πρώτη ευθύνη για ότι συμβαίνει και θα πρέπει να δώσει λύσεις, κάτι που θα γίνει μόνο αφού συναντηθεί μαζί μας και συζητήσουμε τα αιτήματα», κατέληξαν οι αγρότες, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματά τους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ