ΚΟΛΛΑΤΟΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ “ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ” ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ

Τα ξίφη τους μέσω επιστολών διασταύρωσαν με αφορμή την υποτιθέμενη λειτουργία δομής προσφύγων στο στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου, ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Μανώλης. Ο δήμαρχος απάντησε στην προχθεσινή επιστολή του κ. Μανώλη χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να επανέλθει με νέα εξίσου σκληρή επιστολή

ο κ. Μανώλης.

Ο Κ. Κολλάτος

Στην απάντησή του ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

Τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής υπήρξαν άμεσα μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο περί πρόθεσης  εγκατάστασης προσφύγων μεταναστών στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζιώγα Αργυρίου», στην Τοπική Κοινότητα Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών.

Την  1η  Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Τεμπών συνέταξε επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 1051 προς τον Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κύριο Βίτσα, κοινοποιώντας την παράλληλα στο Γενικό Γραμματέα, την 1Η  Στρατιά, την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στους βουλευτές του νομού Λάρισας.

Στην επιστολή με επιχειρήματα αναφέρονται ρητά οι προβληματισμοί της Δημοτικής Αρχής  για τη λειτουργία δομής στο συγκεκριμένο χώρο. Ζητείται  από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει επίσημα για τις προθέσεις του Υπουργείου, τονίζοντας ότι “για το Δήμο Τεμπών είναι μονόδρομος η απόφαση σας για τη ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της συγκεκριμένης δομής”.

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημερώνει το σώμα ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα με πλήρη ειλικρίνεια και χωρίς κρυφές ατζέντες, όπως αφήνει να εννοηθεί ο συντάκτης της καταγγελίας προς την δημοτική αρχή.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά οτι ο καταγγέλλων δεν μπορεί να κατανοήσει οτι υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άνθρωποι που βάζουν πάνω απο όλα τους δημότες και τα προβλήματα τους χωρίς κομματικές προσεγγίσεις και αναφορές .

Και χωρίς βέβαια να θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της πολιτικής του επιβίωσης και επιβεβαίωσης .

Ο Γ. Μανώλης

Σκληρή ήταν και ανταπάντηση του κ. Μανώλη, ο οποίος αναφέρει τα παρακάτω:

«Με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η ενημέρωσή του περί πρόθεσης εγκατάστασης προσφύγων μεταναστών στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου», στην τοπική Κοινότητα Κυψελοχωρίου του δήμου Τεμπών, προέρχεται από δημοσιεύματα και όχι από επίσημη πηγή. Θεωρώντας λύση του προβλήματος να ζητάει μέσω επιστολής ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό! Πρόβλημα το οποίο ο ίδιος δημιούργησε όταν το 2016 με απόφαση «κωλοτούμπα» της παράταξής του επετράπη  η λειτουργία δομής στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου». Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ειρωνεύεται την ξεκάθαρη και πάγια θέση της μείζονος αντιπολίτευσης για ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της συγκεκριμένης δομής! Αλλά τι άλλο θα περιμέναμε από τον κ. Κολλάτο, όταν το μόνο που τον ενδιέφερε, ταξιδεύοντας στην Αθήνα ήταν να εκμαιεύσει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την δημαρχιακή καρέκλα. Επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος , στο συγκεκριμένο θέμα η αποτυχία σας κ. δήμαρχε είναι δεδομένη, όπως και σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δήμο μας, βλέπε π.χ. κόμβος στο ύψος του Πυργετού. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από σας κ. Κολλάτε, υποδείξεις που εκπορεύονται από κουτοπονηριά και μόνο.

Σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε με την αντιπολίτευση, προσηλωθείτε στα προβλήματα του δήμου μας και αφήστε στην άκρη την κουτοπονηριά που σας διακατέχει. Εσείς και οι στενοί σας συνεργάτες έχετε ως αρχή καθιερώσει την λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες, με βάση την κομματική – δημοτική τους προτίμηση. Κάνοντας τα πάντα χωρίς ντροπή και ενδοιασμούς, για να μη χάσετε τη δημαρχιακή καρέκλα. Ο δήμος μας αξίζει καλύτερη τύχη, είστε πολύ λίγος και δεν έχετε  πείσει ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε. Δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα με επιστολές. Νισάφι πια…..».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ