ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Η ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα που είχε ως στόχο να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας για τις δυνατότητες που δίνει στον τομέα της βελτιστοποίησης της παραγωγής και τη μείωση του κόστους παραγωγής η ευφυής γεωργία και οι ενεργειακές κοινότητες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελασσόνα με πρωτοβουλία των δήμων Λαρισαίων και Ελασσόνας

και της ΔΕΘ HELEXPO στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί από 28/2 έως 3/3 στη Λάρισα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου που χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία των διοργανωτών της agrothessaly που ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO Αλ. Τσαξιρλής και ο πρώην αντιδήμαρχος Λαρισαίων Παν. Νταής που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της φετινής agrothessaly από την πλευρά του δήμου Λαρισαίων, ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διοργάνωση λέγοντας ότι από 127 εκθέτες το 2017 φέτος οι εκθέτες στην agrothessaly θα είναι 250, ενώ η έκταση του εκθεσιακού χώρου από 20.000 τ.μ. το το 2017 θα είναι 29.000 τ.μ. φέτος. Αυτό που μένει πλέον είναι να αυξηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών ώστε να πιαστούν με τον καλύτερο τρόπο όλοι οι στόχοι της διοργάνωσης σημείωσε ο κ. Νταής.

Στη σημερινή ημερίδα εισηγήσεις ανέπτυξαν οι:

Βαγγέλης Χριστοφόρου Καθηγητής Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με θέμα:

Η οργάνωση του AGRIBATOR για την ανάπτυξη της έρευνας με τεχνολογίες Αιχμής και στόχο:

– την βελτιστοποίηση της ποσότητας και της ποιότητας παραγωγής επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων

– την βέλτιστη οργάνωση της μεταποίησης, τυποποίησης και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και

– την βέλτιστη εξαγωγή φαρμακευτικών πρόδρομων ουσιών από αγροτικά προϊόντα

Δημήτρης Κόλλιας Διευθυντής Ανάπτυξης Greenesco με θέμα:

Ενεργειακές κοινότητες εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και

Χάρης Μωυσιάδης Business Development Manager Future Intelligence με θέμα:

Εφαρμογές Ευφυούς γεωργίας:

Η τεχνολογία των αισθητήρων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com