ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟΚΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΛΑΡΙΣΑ

Με 449.914 € χρηματοδοτεί το έργο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και με 680.000 € ο δήμος Λαρισαίων

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το έργο για την εγκατάσταση συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων στους πεζοδρόμους της Λάρισας, με βυθιζόμενες μπάρες, μετά την έγκριση που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με το ποσό των 449.914€ και το υπόλοιπο ποσό

των 679.564 € θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Προχωρήσαμε στο σχεδιασμό του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, δίνοντας έτσι στο Δήμο Λαρισαίων τη δυνατότητα να εντάξει χρήσιμα έργα για τη βιώσιμη ανάπλαση της πόλης, όπως είναι αυτό της διαχείρισης πεζοδρόμων. Με συνεργασίες και συνέργειες συγχρονίζουμε την πόλη της Λάρισας με την εποχή μας. Με πυξίδα τον άνθρωπο χρηματοδοτούμε έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με συνεργασίες και συνέργειες αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας προς όφελος των συνανθρώπων μας. Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργούνται ασφαλείς συνθήκες για την ομαλή λειτουργία των πεζοδρόμων».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

«Σύστημα Διαχείρισης Πεζοδρόμων», προϋπολογισμού 449.914 ευρώ

Αφορά στην προμήθεια του παρακάτω Η/Μ εξοπλισμού:

– Θήκες Τοποθέτησης Καμερών Εξωτερικού Χώρου,

– Βυθιζόμενα Κολωνάκια,

– Σταθερά Κολωνάκια,

– Πίνακες Αυτοματισμού,

-3G/4G MODEM.

Η προμήθεια αυτή αποτελεί τμήμα μιας συνολικής προμήθειας του Δήμου Λαρισαίων, που αφορά στην εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων με αυτόματους βυθιζόμενους στυλίσκους, κατάλληλους για την ελεγχόμενη διέλευση οχημάτων στους πεζοδρόμους. Το σύστημα συνοδεύεται από κεντρικό αρθρωτό σύστημα ελέγχου που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την είσοδο/έξοδο των οχημάτων στους πεζοδρόμους.

Αναλυτικότερα το όλο σύστημα θα αποτελείται από:

– Βυθιζόμενους στυλίσκους τοποθετημένους σε κάθε πρόσβαση, οι οποίοι θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα κατά τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων ή τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων ή σε περίπτωση βλάβης του συστήματος ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
– Εξοπλισμό τηλεπαρακολούθησης, που θα αποτελείται από ειδικές κάμερες αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας των οχημάτων των χρηστών που έχουν ή ζητούν δικαίωμα πρόσβασης στο πεζοδρομημένο κέντρο
– Κέντρο Ελέγχου που θα μπορεί να συντονίζει το σύνολο των λειτουργιών του Δήμου και να δίνει εντολές για το άνοιγμα του συνόλου ή του υποσυνόλου του εξοπλισμού πρόσβασης, θα λειτουργεί 24ώρες το εικοσιτετράωρο και θα μπορεί να παρεμβαίνει όπου είναι αναγκαίο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ