ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος συνδιοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (Α.Ε.Δ.Ε.Π.), Εταίρος του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas και το Επιμελητήριο Λάρισας, διοργανώνουν ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» και «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας, Παπακυριαζή 44, Λάρισα.   Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 24210 76894).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων:

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ο Προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 400 εκατ € για το σύνολο της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και στο πλαίσιο αυτής ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψους από 20.000 € έως 200.000 € με ποσοστό επιχορήγησης από  50% έως 65% Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο,  στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Ο Προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. € για το σύνολο της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψος από 10.000 € έως 150.000 € με ποσοστό ενίσχυσης 50%.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ