«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤτΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε απόφαση κατά της μεταφοράς διαθεσιμών του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, μετά από σχετική υπουργική απόφαση του υπ. Οικονομικών, προχώρησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

«Πρόκειται για ακατανόητη απόφαση, ευθεία βολή στην οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια των δήμων, η οποία μας εκπλήσσει καθώς δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για κάτι τέτοιο», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος κάλεσε το σώμα σε ομόφωνη απόφαση όπου θα ζητηθεί ακύρωση της απόφασης.

«Μπορεί κάλλιστα να υπάρξει διασπορά των διαθεσίμων», πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης, επισημαίνοντας πως η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο ΣτΕ για την ανατροπή της απόφασης.

Όπως επισημάνθηκε από το δήμαρχο το 2015 ο δήμος, λόγω οικονομικής συγκυρίας και διαπραγμάτευσης, κατέθεσε στην ΤτΕ 7 εκ. ευρώ με επιτόκιο που απέδωσε τόκους ύψους 664.000 ευρώ, ενώ όπως συμπλήρωσε διαθέσιμα υπήρχαν και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με επίσης καλό επιτόκιο.

«Πλέον δεν συντρέχει λόγος για μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και ζητάμε ακύρωση της απόφασης», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

«Το ΔΣ πρέπει να καταγγείλει τη φοροληστεία και την κυβερνητική πολιτική στο ψήφισμά του», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, καταψηφίζοντας το σχετικό κείμενο που προτάθηκε ως «άνευρο», με τις υπόλοιπες παρατάξεις να τάσσονται υπέρ του κειμένου με μικρές τροποποιήσεις, ενώ το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ