ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

Δήλωση του προέδρου τον ΑΝΕΛ, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος με την οποία του ζητά να παραιτηθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής πριν τη συζήτηση στη βουλή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

«Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο, μέχρι την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει πλέον την ευθύνη ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Κουίκ, για την ψήφιση ή όχι

αυτής της συμφωνίας και βεβαίως για την εφαρμογή της απόφασης του κ. Παπαχριστόπουλου να μην κρατήσει την έδρα για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό, με την παραίτησή του ή με την παραμονή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα ήταν δική του ευθύνη και οτιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχτήκαμε, υπό την έννοια ότι είχε δηλώσει ότι θα παραδώσει την έδρα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όποιο κόστος και αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία.

Αύριο το πρωί, λοιπόν, με την έναρξη της συζήτησης, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ