ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ

Ανακοίνωση συμπαράστασης του συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων του δημοσίου νομού Λάρισας

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Ο αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα που επιβάλλουν κυβέρνηση-επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι δίκαιος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας και στον αγροτικό τομέα την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υιοθετώντας και υλοποιώντας σειρά εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν την μικρομεσαία αγροτιά, υπηρετώντας το διακηρυγμένο στόχο της Ε.Ε. και την Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.

Καταδικάζουμε την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της αγροτιάς που αγωνίζεται. Πρόκειται για μια πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, στελεχών του αγροτικού κινήματος, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος. Η δίωξη των αγροτών συνδικαλιστών, είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνέχεια του νόμου ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση, την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, το χτύπημα με ΜΑΤ και βία των κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών που στέλνει καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των αγροτικών στελεχών.

Όχι στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία.

Συμπορευόμαστε με την αγωνιζόμενη Αγροτιά και τα δίκαια αιτήματά της.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ