Η ΒΑΣΙΛΩ… (Εύθυμη αστυνομική ιστορία)

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ – Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Η ιστορία συνέβη πριν πολλά χρόνια, προς το τέλος ενός καλοκαιριού στην ύπαιθρο, με την ”Βασίλω” πρωταγωνίστρια.

Η τοπική αστυνομία είχε βάσιμες πληροφορίες ότι σε κάποιο χωριό , ο «Μάκης» είχε κάνει την συγκομιδή του χασίς που είχε καλλιεργήσει σε ορεινή  φυτεία και το προόριζε για διάθεση σε αγοραστές που θα έρχονταν από μεγάλο αστικό κέντρο για να το παραλάβουν με ένα όχημα 4χ4 σε προκαθορισμένο σημείο αγροτικής περιοχής .

Οι αστυνομικοί αφού αξιολόγησαν την πληροφορία , αποφάσισαν να θέσουν σε παρακολούθηση τον , «Μάκη». Δεν γνώριζαν όμως που είχε την «καβάντζα» του ο ”Μάκης” και αποφάσισαν να τον ”έχουν από κοντά” ‘, γιατί σε περίπτωση έρευνας ενδεχόμενα να μην εύρισκαν το ”πράμα” και να ”καίγονταν”  η πληροφορία.

Με βάση λοιπόν τις πιθανότητες , το πλέον ύποπτο μέρος στο οποίο θα μπορούσε να είχε κρυμμένο το χασίς ο ”Μάκης” , θα ήταν οι δύο αποθήκες στο κτήμα του. Έτσι λοιπόν καθημερινά την ”έστηναν” για παρακολούθηση στον ύποπτο χώρο, εξοπλισμένοι με διόπτρες, βιντεοκάμερα και φωτ. μηχανή και παρέμειναν κρυμμένοι καλά στον γύρω χώρο, για να μη γίνουν αντιληπτοί και χαθεί η ”δουλειά”.

Ο ”Μάκης” είχε λάβει τα μέτρα του , με δύο σκυλιά-θηρία , που θα έδιωχναν τους ανεπιθύμητους και επί πλέον όταν αποχωρούσε από τον χώρο του, σε επίκαιρα σημεία έξω από τις αποθήκες είχε ”σημάδια” τα οποία σε περίπτωση που παραβιάζονταν, θα καταλάβαινε αμέσως ότι κάτι ”στραβό” είχε συμβεί , οπότε ”φυλάγονταν” από κάθε ”κακό μάτι”…

Οι αστυνομικοί τον περίμεναν στην ”γωνία” με υπομονή , αφού ξεπέρασαν με ”επιτυχία” και το εμπόδιο από ένα αναπάντεχο ”κοψίμο” ενός αστυνομικού , με τον ”ενταφιασμό των …ναρκών”, ενώ τα αναγκαία για την περίσταση χαρτιά υγείας που καταναλώθηκαν , θα έπρεπε να ……παρακρατηθούν ,…… αεροστεγώς κλεισμένα μέσα στην σακούλα , γιατί υπήρχε ο …..ολέθριος κίνδυνος , ο ”Μάκης” να έβλεπε τις ….νάρκες , η ακόμη να  μύριζαν τα σκυλιά του  το ”άρωμα” και η υπόθεση να ”πήγαινε στράφι”.[Ανάγκες του οργανισμού… βλέπετε ].

Ένα πρωινό ”έπεσε” η πληροφορία , ότι ο ”Μάκης” είχε ραντεβού με τους αγοραστές, σε κάποιο απόμερο σημείο, συγκεκριμένη ώρα, όπου εκεί  τον περίμεναν δύο άτομα με τζιπ, για να παραλάβουν το εμπόρευμα. Αμέσως σήμανε συναγερμός .

Οι αξ/κοί κατέστρωσαν σχέδιο παρακολούθησης της ……”Κύρου Ανάβασης,” του ”Μάκη” , μέχρι να συναντηθεί με τους αγοραστές και έφοδο την ώρα της συναλλαγής, για την σύλληψη όλων. Κάποια στιγμή ο ”Μάκης” εμφανίζεται να εξέρχεται από μία αποθήκη , με το γαϊδούρι του φορτωμένο με καλαμπόκι.

Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι το καλαμπόκι ήταν από μέσα ”μυρωδάτο” και αφού ο ”Μάκης” ήταν μόνος, με την καραμπίνα του, αλλά χωρίς τα σκυλιά του, άρχισαν την παρακολούθηση του ”οδοιπορικού” του κυρίου ”Μάκη”. Κάποια στιγμή το γαϊδούρι , για λόγο που γνώριζε μόνο εκείνο , κάθισε και δεν έλεγε με τίποτα να σηκωθεί. Τότε ο ”Μάκης” άρχισε να φωνάζει στο γαϊδούρι να σηκωθεί στη γλώσσα του γαϊδουριού…

Το γαϊδούρι πεισματικά ”ξεκουράζονταν” , η ώρα περνούσε και ο ”Μάκης” κινδύνευε να χάσει το ραντεβού [δεν υπήρχαν και κινητά εκείνη την εποχή….]. Τότε σε κατάσταση έξαλλη, ανακατεμένη με παρακάλια ο ”Μάκης” μιλούσε στο γαϊδούρι , το οποίο μάλιστα  ήταν γαϊδούρα και να της λέει.

«Έλα Βασίλω μ, σήκω κορίτσι μ, έλα γιατί αργήσαμε και θα με μαλώσουν οι κύριοι. Μη μι χαλάς τώρα. Δεν καταλαβαίνς τι σι λέω ; Σήκω μαρή , άντε σήκω , γιατί θα……….Σήκω σι λέω, τι μι κάνεις τώρα ρε Βασίλω ; Βασίλω θα σε σκίσω μωρή ρουφιάνα, γιατί θα τις φάς , σου έχω πολλά μαζιμένα. Καταστρέφομαι κουκλί μ, καταλαβαίνς , καταστρέφομαι . Βοήθα Παναγιά μου να σηκωθεί και θα σ ανάψω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι τς, γιατί αλλιώς θα την πυροβολήσω επί τόπου…»

Με τα πολλά και την …..αμέριστη  βοήθεια της Παναγίας,…  η Βασίλω σηκώθηκε και η πορεία συνεχίσθηκε με τον ήλιο παρέα….Ο Μάκης τελικά συναντήθηκε με τους αγοραστές οι οποίοι τον μάλωσαν για την καθυστέρηση , αφού ο Μάκης απολογητικά τους εξήγησε το απρόοπτο και μετά από αυτά ήλθε η ώρα της συναλλαγής. Τότε οι ενεδρεύοντες αστυνομικοί όρμησαν ως …..”Νίντζα” και με κινήσεις……”power Rangers” , τους ακινητοποίησαν , Η υπόλοιπη διαδικασία ήταν η γνωστή. Προέκυψε βέβαια ένα ”τεχνικό πρόβλημα”. Η μεταφορά της Βασίλως στο αστυν. τμήμα , μετά την ….”.σύλληψή της για …μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ” και στη συνέχεια η ”απελευθέρωσή της”. Ευτυχώς τη λύση έδωσε ένας αστυνομικός , ο οποίος γνώριζε από τα συμπαθή τετράποδα , γιατί είχε στο χωριό του ο πατέρας του και την οδήγησε έξω από την Αστυνομία, ως άλλος ……Τζον Γουέιν, ή Ιντιάνα Τζόουνς.  Ένας αστυνομικός αστειευόμενος , απευθύνθηκε  στον Διοικητή και του  είπε. «Κύριε Διοικητά , την Βασίλω τι θα την κάνουμε ; Θα την συλλάβουμε και θα την κατασχέσουμε και θα την στείλουμε στον κ. Εισαγγελέα συνοδεία με τη δικογραφία σε βάρος της,  η θα της απονείμετε Ηθική Αμοιβή με Έπαινο  και Υλική αμοιβή με προσφορά σανό;»…

(Φιλοσοφικό το ερώτημα…].

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...