ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση ζωγραφικής κορυφαίων Θεσσαλών ζωγράφων διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ με την ευκαιρία της έκθεσης παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σχετική συνέντευξη τύπου στο χώρο του Ινστιτούτου.

«Πρόκειται για γνωστά αλλά και σπάνια έργα που θεωρούνται κορυφαία για τη νεοελληνική ζωγραφική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά θα εκτεθούν τόσοι πολλοί πίνακες των μεγαλύτερων Θεσσαλών ζωγράφων», σημείωσαν οι διοργανωτές, προσθέτοντας πως επέλεξαν ως πρώτη εκδήλωση μια Έκθεση Ζωγραφικής ακριβώς για να αναδειχθεί πόσο σημαντική είναι η θέση της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών στην νεοελληνική ζωγραφική «αλλά και για την ανάδειξη της γνήσιας θεσσαλικής ταυτότητας σε εποχές γενίκευσης και αισθητικής ισοπέδωσης».

Η έκθεση έχει τίτλο «Θεσσαλία, ο Τόπος και οι Άνθρωποι», καθώς οι πίνακες αποτυπώνουν χώρους, πρόσωπα και μορφές θεσσαλικού ενδιαφέροντος, ενώ θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής που αποτυπώνουν τη Θεσσαλική ζωή, μέσα από τη ματιά Θεσσαλών (και όχι μόνο) ζωγράφων, παλαιών και νεότερων.

Έργα των Δημήτρη Γιολδάση, Αγήνορα Αστεριάδη, Γιώργου Γούλα, Γιάννη Παπαΐωάννου, Δημήτρη Κατσικογιάννη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Νίκου Κακαδιάρη, Στέργιου Χατζούλη, Κλεάνθη Χατζηνίκου, Ανδρέα Γιαννούτσου, Κώστα Νταή, Βασίλη Πράπα, Λάζαρου Μαράβα, Μανώλη Κοτρώνη, Βασίλη Δημάκη, Παναγιώτη Μπαρκαλή, Νίκου Καυχίτσα, Αχιλλέα Αιβάζογλου,, Χρήστου Σαμαρά, Αρμένο Ματιόλι και Βασίλη Γούτα θα εκτεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο και θα δώσουν την ευκαιρία στους φίλους της τέχνης να “ταξιδέψουν” στο χρόνο και τη Θεσσαλική ζωή, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον Απ. Πίτσαβο, επί 12ετία Πρόεδρο της Πινακοθήκης Καρδίτσας και από τους πλέον ειδικούς σε θέματα Τέχνης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 19.00-21.00, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει το νέο ΔΣ του Συνδέσμου, το οποίο και ευχαριστεί μέλη και ζωγράφους που ευγενικά παραχώρησαν έργα τους για τις ανάγκες της έκθεσης, όπως και τον κεντρικό ομιλητή της τελετής των εγκαινίων κ. Πίτσαβο για την παρουσία του.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ