ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των θεσσαλικών επιχειρήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα, η οποία και παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Επιμελητήριο.

«Πρόκειται για πρωτοβουλία με κοινή στόχευση την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», τόνισαν στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Σωτ. Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων   Σύμβουλος του Enterprise Greece Γρ. Στεργιούλης, οι οποίοι αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στο εγχείρημα.

Περιγράφοντας το “Enterprise Greece” ως τον κυριότερο επιχειρησιακό βραχίονα για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στην ελληνική πρόταση προώθησης της μεσογειακής διατροφής, με κύρια στόχευση στους καταναλωτές μεσαίας και ανώτερης εισοδηματικής τάξης.

«Η μετατροπή των παραγωγών σε επιχειρηματίες και στη συνέχεια η μετατροπή των επιχειρηματιών σε εξαγωγείς απαιτεί μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιούλης, αναπτύσσοντας σειρά προτάσεων για την προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων μέσα από εκθέσεις και events, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Στις προτάσεις μας περιλαμβάνονται η προώθηση θεσσαλικών κρασιών σε event του Λονδίνου ή η προώθηση της ντόπιας φέτας σε πτήσης πασίγνωστης αεροπορικής εταιρείας, όπως και η διοργάνωση επίσκεψης των εμπορικών ακολούθων κρατών στη Θεσσαλία», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Στεργιούλης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων.

«Υπάρχει σαφές και δομημένο σχέδιο για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας από την πλευρά της Περιφέρειας, το οποίο και υλοποιούμε μέσα στο 2019», έκλεισε τις τοποθετήσεις ο κ. Παπαχαραλάμπους, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος με τη σύμπραξη όλων των φορέων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ